Игор Конатар нови генерални директор ФК Раднички 1923

Скупштина Фудбалског клуба Раднички 1923 именовала је Игора Конатара за новог генералног директора клуба. Конатар ће на месту првог човека крагујевачког клуба наследити проф. др Петра Веселиновића, који је поднео оставку на ову функцију.

Игор Конатар (42) је угледни крагујевачки привредник, директор и сувласник фирме „КМЦ Инвест“, који је претходних годину и по дана обављао функцију члана Скупштине клуба.

Нови генерални директор Радничког 1923 се након џентлменске примопредаје дужности захвалио свом претходнику проф. др Петру Веселиновићу на свему што је учинио за клуб током свог мандата, а затим је изнео главне смернице у свом будућем раду.

Моја жеља је да од Радничког начиним један модеран и стабилан клуб, уз домаћинско, одговорно и транспарентно пословање, које ће пратити добри спортски резултати. Посебан акценат биће на нашој омладинској школи, која мора да постане нека врста регионалног фудбалског центра и у којој ће стасавати будући асови Радничког и српског фудбала. Надам се да ћу своје богато искуство из сфере бизниса успети да имплементирам у рад клуба и да ћу заједно са својим тимом сарадника учинити Раднички препознатљивим симболом Крагујевца – истакао је Конатар у свом првом обраћању у улози генералног директора, уз напомену да ће сав износ годишње зараде која му припада уплатити на рачун клуба у виду једнократне донације.

Конатаров претходник проф. др Петар Веселиновић изјавио је да му је јако драго што оставља клуб у правим рукама и да је уверен да ће Раднички у годинама које следе наставити да јача на свим пољима.

– Игор Конатар је неко ко већ годинама ради у интересу клуба и мислим да је прави човек за обављање ове врло одговорне функције. Као генерални директор имаће знатно већи маневарски простор да додатно стабилизује клуб у финансијском и резултатском погледу. Уверен сам да под Игоровим вођством Раднички неће размишљати о опстанку, већ о борби за горњи део табеле. Што се мене лично тиче, ја остајем веран Радничком и бићу спреман да помогнем клубу кад год то затреба – поручио је Веселиновић.

P