Градски дерби кадета Радничког 1923 и Шумадије 1903

Овог викенда играју се утакмице 28. кола Прве омладинске и кадетске лиге ФСРЗС. Oбе наше селекције имаће улогу домаћина у овом колу. Омладинци ће у суботу од 11 часова угостити ужичку Слободу, а дан касније, у истом термину, кадете очекује градски дерби са вршњацима из Шумадије 1903.

У претпоследњој утакмици на свом терену ове сезоне, наши омладинци дочекаће Слободу из Ужица, коју су већ једном савладали у досадашњем делу такмичења са 3:1.

Екипа Дејана Јоксимовића у овај сусрет улази растерећено, будући да је три кола пре краја сезоне сигурна на другој позицији, али ће свакако момци у црвеним дресовима бити мотивисани да наставе серију добрих игара и упишу нову “тројку”. Ужичани такође у Крагујевац долазе без већег резултатског императива, с обзиром да заузимају сигурно место у средини табеле.

Самим тим се очекује једна отворена утакмица, у којој ће публика сигурно имати разлога за уживање.

Дан касније, у недељу, наша кадетска екипа угостиће градског ривала Шумадију 1903. Ово ће без сумње бити права посластица за све фудбалске сладокусце у Крагујевцу.

Ученици Душана Ђорђевића су у великом успону форме, везали су три победе у низу, па ће настојати да ову серију успешних резултата наставе тријумфом над градским ривалом. За разлику од наше екипе, која се налази у горњем делу табеле, на трећој позицији, Шумадија заузима дванаесто место и мада теоретски још није у потпуности осигурала опстанак у лиги, готово је извесно да ће тим са Бубња и наредне сезоне наступати у овом рангу такмичења.

У првом овосезонском одмеравању снага славила је Шумадија (2:1), па ће тако ученици Душана Ђорђевића имати мотив више да се свом градском ривалу реванширају за пораз у јесењем делу сезоне.

P