Гостовање Јавор Матису у шеснаестини финала Купа Србије

Данас је у просторијама Фудбалског савеза Србије обављено извлачење парова шеснаестине финала Купа Србије. Вољом жреба, наш тим на старту куп такмичења очекује гостовање суперлигашу Јавор Матису у Ивањици.

Последњи пут су се Раднички 1923 и Јавор Матис састали у сезони 2018/19, када су одмерили снаге у оквиру 7. кола плеј-офа Прве лиге Србије. Утакмица је одиграна у Ивањици и окончана је нерешеним резултатом (1:1).

На крају те сезоне Ивањичани су изборили директан пласман у Супер лигу Србије, док је наш тим у финалу прволигашког баража зауставила Инђија.

Јавор Матис је прошле сезоне успео да осигура опстанак у Супер лиги, а у овој тренутно заузима једанаесту позицију на табели. Са друге стране, Крагујевчани се налазе у самом врху табеле Прве лиге Србије са озбиљним претензијама везаним за пласман у највиши ранг такмичења.

Свакако да ће у предстојећем сусрету улога фаворита бити на страни Јавора, а на нашим момцима је да пруже што је могуће јачи отпор суперлигашу из Ивањице и покушају да дођу до повољног резултата.

Утакмице шеснаестине финала Купа Србије играју се 21. октобра. Игра се само једна утакмица, чији победник обезбеђује пласман у наредну рунду такмичења. У случају да након деведесет минута исход буде нерешен, победника ће одлучивати једанаестерци.

P