Омладинска селекција нашег клуба од наредне сезоне поново ће играти у највишем рангу такмичења – Омладинској лиги Србије. Велики је то успех за ове младе момке који представљају будућност крагујевачког и српског фудбала, а истовремено и јасан показатељ квалитетног рада омладинске школе клуба са “Чика Даче”.

Устаљено је правило да сваком успеху претходе године марљивог рада и истрајавања на унапред зацртаном путу. Када су пре две сезоне “ђаволчићи” напустили елитни ранг такмичења, људи из омладинске школе Радничког 1923 нису очајавали, већ су засукали рукаве и прионули на посао са јасном намером да зауставе кола која су кренула низбрдо.

У међувремену је стасала једна веома талентована генерација младих играча, која је уз пар придошлица из других клубова врло брзо наговестила свој потенцијал. Први јуриш на елиту окончан је неславно, будући да је лучанска Младост била недостижан ривал, али су зато ове сезоне “ђаволчићи” стартовали још одлучније у намери да се врате тамо где им је и место. Овога пута Крагујевчанима је главни такмац у борби за прво место била шабачка Мачва, која их је од првог кола пратила у стопу.

Ипак, пре него што је вирус из далеког Вухана прекинуо сва фудбалска такмичења у земљи, ученици Дејана Јоксимовића успели су стекну минималну бодовну предност у односу на Шапчане, која се показала кључном у коначном расплету.

Након што је Фудбалски савез Србије донео одлуку да се прекину сва такмичења у лигама млађих категорија и да се поредак на табелама закључно са 15. мартом прогласи коначним, “ђаволчићи” су могли да запевају слављеничку песму.

– Пред почетак сезоне поставили смо испред себе јасан циљ, а то је пласман у Омладинску лигу Србије. Сама чињеница да смо остварили седамнаест победа из деветнаест одиграних утакмица показује да смо урадили добар посао у протеклом периоду. Ово је успех свих нас у клубу, почев од управе, па до свих тренера у омладинској школи, али превасходно играча, који су током читаве сезони били изузетно марљиви, дисциплиновани и максимално посвећени циљу. Мислим да су заслужили овај успех и ја им од срца честитам – поносно истиче Дејан Јоксимовић, тренер “ђаволчића” и директор омладинске школе Радничког 1923.

Како ствари тренутно стоје, Крагујевчани немају намеру да буду пролазни путници у Омладинској лиги Србије и учиниће све што је у њиховој моћи да постану стални члан елитног каравана.

– У протекла два прелазна рока извршили смо одређену допуну селекције, а сигурно је да ћемо бити активни и овога лета, како бисмо екипу дигли на један виши ниво који захтева овај ранг такмичења. С обзиром да на крају наредне сезоне из Омладинске лиге Србије испада чак шест екипа, приоритет нам је свакако опстанак у лиги – открива Јоксимовић.

Пласман у Омладинску лигу Србије поуздан је знак да је клуб са “Чика Даче” на добром путу и да са пуно оптимизма може да гледа у будућност. Играње у најквалитетнијем рангу такмичења представљаће свакако велики изазов, али истовремено и прилику за додатно доказивање ових момака кроз дуеле са вршњацима из најбољих српских клубова.

– Ми смо у претходном периоду успели да промовишемо пар играча из омладинске селекције у први тим, што нас чини јако поносним. Планирамо да истим путем наставимо и у будућности, а играње у Омладинској лиги Србије свакако томе значајно доприноси. У међувремену смо успоставили и заиста сјајну сарадњу са другим клубовима на територији Крагујевца, пре свега са Шумадијом 1903 и Аполоном 4, која нам омогућује да додатно проширимо базу играча из које очекујемо да исплива квалитет – додао је Јоксимовић.

За тројицу најперспективнијих омладинаца Филипа Миликића, Вељка Цветковића и Петра Симовића најлепша могућа честитка за остварени успех стигла је од стране шефа стручног штаба сениорског тима Дарка Милисављевића, који им је на утакмици у Добановцима пружио прилику да дебитују за први тим. Била је то велика част за ове младе момке и испуњење њихових дечачких снова.

– Сваком играчу из омладинске школе жеља је да заигра за први тим. Пресрећан сам што се мени то остварило, мада остаје горак укус што је тај деби окончан негативним резултатом – преноси своје утиске млади Филип Миликић.

Сличне импресије дели и његов класић Вељко Цветковић, који је такође пресрећан што му се коначно пружила прилика да дебитује за први тим у једној званичној утакмици.

– Сигурно је да овај дебитантски наступ за сениорски тим мени и мојим саиграчима много значи, превасходно на пољу самопоуздања. То је заиста велика ствар, о којој један млад играч сања од свог првог тренинга – напомиње талентовани офанзивац.

Сумирајући утиске након пласмана “ђаволчића” у Омладинску лигу Србије, Цветковић истиче да је овај резултат плод преданог рада и залагања читаве екипе у претходном периоду.

– Протекла сезона у Првој омладинској лиги ФСРЗС била је јако добра. Све екипе биле су квалитетне, а нарочито шабачка Мачва која нам је била главни конкурент у борби за прво место. Мислим да смо читаву сезону одиграли на једном врло високом нивоу. Сви скупа смо вредно радили на тренинзима и заслужили смо пласман у Омладинску лигу Србије – оценио је Цветковић.

ДИРЕКТОР ФРЖОВИЋ: Уживајте у данима који долазе!

Поводом пласмана омладинске селекције у највиши ранг такмичења, Фудбалски клуб Раднички 1923 је у ресторану “Балкан” организовао малу и пригодну прославу, којој су присуствовали сви играчи омладинског тима и чланови стручног штаба, затим тренер првог тима Дарко Милисављевић, као и директор клуба Никола Фржовић, који је нашим омладинцима честитао на овом изузетном резултату и пожелео им још много успеха у даљој каријери.

Желим вам да што више напредујете и да и даље будете део овог великог клуба. Све оно што сте заједно прошли учиниће вас бољим људима и спортистима. Уживајте у данима који долазе! – поручио је Фржовић.

Ову свечаност је својим присуством увеличaо и бивши директор клуба Александар Симовић за време чијег мандата је стасала ова генерација талентованих момака. Као човек истанчаних манира, Симовић се појавио са тортом у рукама, честитајући при том свим играчима на оствареном успеху.

P