Француски интернационалац Килијан Бевис нови офанзивни адут Крагујевчана

Пар дана уочи одласка на Златибор, где ће обавити завршни део припрема на нову суперлигашку сезону, Фудбалски клуб Раднички 1923 представио је треће појачање у летњем прелазном року. У питању је француски интернационалац Килијан Бевис, 25-годишњи крилни нападач који стиже из Валете, једног од најпознатијих и најтрофејнијих малтешких клубова.

Хитроноги офанзивац је професионалну фудбалску каријеру започео на Апенинском полуострву, где је најпре наступао за Кастелветро, а затим и за много познатију Месину. Прекретницу у каријери младог француског фудбалера представљао је одлазак на Малту. Најпре је годину дана играо за Биркиркару, да би прошлог лета прешао у Валету, један од најтрофејнијих и најпопуларнијих клубова у историји малтешког фудбала.

Одличним партијама у дресу вишеструког шампиона Малте претходне сезоне Бевис је привукао пажњу спортског сектора “црвених”, који је закључио да би им играч таквог профила добро дошао у предстојећим суперлигашким биткама. Епилог свега био је договор о двогодишњој сарадњи на задовољство обе стране.

– Чуо сам доста лепих ствари о Радничком и српској лиги пре доласка у клуб. Иако сам тек недавно стигао, пријатно сам изненађен атмосфером у клубу, као и самим градом. Ово је свакако велики изазов за мене и жеља ми је да се прикажем у најбољем могућем светлу. Трудићу се да пружим свој максимум на свакој утакмици, да вредно радим на тренинзима и покушам да помогнем екипи у остварењу зацртаних циљева – поручио је Бевис на званичној промоцији у просторијама крагујевачког клуба.

Килијан Бевис је треће појачање “црвених” у летњем прелазном року. Пре њега на “Чика Дачу” су стигли најбољи асистент Моцарт Бет Прве лиге Србије прошле сезоне Милош Ристић и искусни дефанзивац Слободан Симовић.

P