ФК Раднички 1923 и „Црвени ђаволи“ обрадовали крагујевачке малишане пакетићима

Празници су време даривања, прилика да другим особама покажемо колико нам је до њих стало. Као по обичају, празничним чаролијама највише се радују деца, која са нестрпљењем ишчекују поклоне. У складу са тим, ФК Раднички 1923 и навијачка група „Црвени ђаволи“ решили су да новогодишњим пакетићима обрадују малишане из Прихватилишта за децу и младе Центра “Кнегиња Љубица” и са Клинике за педијатрију Клиничког центра Крагујевац, у жељи да им бар на неки начин омогуће да осете дух празника.

Фудбалски клуб Раднички 1923 показао je да има слуха за наше најмлађе суграђане, нарочито за оне којима је пажња најпотребнија. Широки осмеси малишана и њихови погледи пуни захвалности најбољи су доказ да је ова племенита и лепа акција испунила свој циљ. У времену када се интереси појединаца стављају на прво место, сваки чин доброчинства и алтруизма доказ је да још увек у нама тиња искра људскости. 

Акцији су се прикључили и навијачи Радничког, популарни „Црвени ђаволи“, који су заједно са фудбалерима свих селекција крагујевачког клуба припремили преко 150 новогодишњих пакетића за наше најмлађе суграђане. Ова навијачка група, која је у овој години обележила тридесетогодишњицу постојања, позната је по учешћу у бројним хуманитараним подухватима, чиме руши устаљене стереотипе и приказује навијачку културу у једном позитивном светлу.

Поред малишана из Прихватилишта за децу и младе Центра “Кнегиња Љубица” и са Клинике за педијатрију Клиничког центра Крагујевац, пакетићима су обрадовани и најмлађи чланови породица Спасић и Филић. У друштву где се млади парови суздржавају од заснивања потомства, правдајући се углавном лошим економским условима, примери ове две породице са шесторо, односно десеторо деце, показују да заправо нема веће среће од куће пуне малишана и њихове граје.

Лепо време током ове седмице фудбалери Радничког искористили су и да обиђу крагујевачке паркове, где су такође делили пакетиће нашим најмлађим суграђанима. Овај изненадни гест изазвао је одушевљење међу крагујевачким малишанима и њиховим родитељима, који су уживали у дружењу и сликању са фудбалерима нашег клуба.

YouTube player
P