Феђа Дудић на клупи “црвених”

Након растанка са Дејаном Јоксимовићем, управа Радничког 1923 експресно је реаговала и за новог шефа стручног штаба именовала Феђу Дудића (40), младог и перспективног стручњака, који је претходно са доста успеха водио мостарски Вележ, са којим је освојио Куп Босне и Херцеговине и две године заредом играо у Европи.

Осим Вележа, нови стратег Крагујевчана тренирао је и ГОШК Габелу и Сарајево, а минулог пролећа је био већ виђен за наследника Владимира Гаћиновића на клупи Новог Пазара за који је, иначе, наступао током своје играчке каријере, али до сарадње на крају ипак није дошло.

Новог шефа стручног штаба јавности је представио спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић, истакавши да је Дудић и раније био једна од опција за клупу “црвених”.

– Са Феђом смо имали конктакте и пре неких годину дана, али се тада коцкице нису склопиле. Сада се ето указала прилика за заједничку сарадњу, он је показао велику жељу да ради у Радничком, тако да смо се јако брзо договорили. Ми из клуба ћемо се максимално потрудити да му олакшамо тај неки почетни период адаптације и надамо се да ћемо са њим на челу успети да пребродимо тренутну резултатску кризу – изјавио је Перовић.

Сам Дудић је у свом уводном излагању нагласио да је свестан нимало пријатне ситуције у којој се крагујевачки суперлигаш тренутно налази, али да ће уложити све своје тренерско знање да Раднички изведе на прави пут.

– Да је све како треба, ја данас вероватно не бих ни био овде. Уверен сам да ова екипа вреди пуно више него што то показују њени досадашњи резултати и положај на табели. Ситуација јесте незахвална, али не и непоправљива. Покушаћу да што је могуће пре наметнем екипи неки свој стил игре, иако сам свестан да ће играчима бити потребно одређено време да усвоје моје смернице. Верујем да ће се већ на утакмици против Радника видети одређене контуре игре коју желим да имплементирам – изјавио је нови тренер Радничког 1923.

Први задатак новог тренера Радничког 1923 биће да врати екипи нарушено самопоуздање након серије лоших резултата на самом старту сезоне.

– Већ приликом првог уласка у свлачионицу приметио сам утученост и ћутљивост код играча. Самим тим је јасно да ће тај психолошки аспект бити у првом плану на самом почетку мог рада у Радничком. Морам рећи да сам задовољан реакцијом играча на првом тренингу, а утакмица са Радником показаће да ли смо и коликој мери успели да психички подигнемо екипу за ових пар дана – додао је Дудић.

Перспективни стручњак ће по први пут у својој тренерској каријери имати прилику да се окуша у Супер лиги Србије, што свакако представља мотив више за њега да се квалитетним радом на најбољи начин представи суперлигашкој публици.

– Судбина је тако хтела да ево из трећег покушаја добијем прилику да водим један клуб у Супер лиги. Познато је да сам не тако давно био надомак клупе Новог Пазара, да сам чак био и промовисан у новог тренера, али су се потом догодиле неке добро познате ствари о којима не желим поново да причам и ја сам на крају ипак одлучио да одустанем од тог ангажмана. Затим сам био у преговорима и са Колубаром, али су они у међувремену избачени из Супер лиге. Нека сада буде, оно што се каже, „трећа срећа“ – уз осмех поручује Дудић.

Деби на клупи Радничког Дудић ће имати већ у уторак, када ће “црвени” у оквиру 9. кола Моцарт Бет Суперлиге угостити Радник из Сурдулице.

– Радник је једна јако квалитетна и дефанзивно изузетно организована екипа, која тешко прима голове. Познати су по доброј дефанзивној транзицији, јако се брзо спуштају у ниску зону и праве дупли дефанзивни блок, који ћемо ми покушати да пробијемо. Немамо пуно времена за припрему утакмице, али оно што је сигурно, то је да ћемо од првог минута јуришати на победу – јасан је нови стратег Крагујевчана, који је на крају представио и своје будуће сараднике у стручном штабу.

Уз двојицу помоћних тренера, Аднана Јахића и Мирослава Стакића, ту су још и тренер голмана Дејан Јелчић, аналитичар Лазар Савић, који је био део и претходног стручног штаба, док се увелико ради на довођењу новог кондиционог тренера.

P