Сјајно издање наших омладинаца у сусрету са лидером Омладинске лиге Србије, екипом Бродараца, крунисано је минималним, али изузетно вредним тријумфом од 1:0 (0:0), који “ђаволчићима” широко отвара врата опстанка у елитном рангу такмичења. Епитет јунака утакмице понео је леви бек Крагујевчана Матеја Дукић, који је ефектним поготком из слободног ударца средином другог полувремена решио питање победника.

Ушли су ученици тренера Горана Ћурчића бескомпромисно у ову утакмицу, свесни да немају шта да изгубе у дуелу са водећом екипом Омладинске лиге Србије, која је у Крагујевац дошла под императивом победе, како би сачувала и евентуално увећала бодовну дистанцу у односу на најближе пратиоце на табели.

Већ на истеку првог минута утакмице Крагујевчани су запретили преко Ђорђа Јовановића, који се након дуге лопте капитена Младена Радосављевића нашао у доброј позицији пред гостујућим голом, али је чувар мреже Бродарца Филип Новић добро одреаговао у овој ситуацији.

У 11. минуту Симовић је пробио по левој страни, затим покушао да упути повратну лопту ка Јовановићу, испред кога интервенише Новић.

Податак да су гости из Београда тек у 25. минуту упутили први ударац ка голу Крагујевчана, можда најбоље илуструје ситуацију на терену у првих двадесетак минута утакмице.

Стратег крагујевачког тима Горан Ћурчић био је приморан да у 35. минуту направи принудну измену, будући да Миливојевић због повреде није могао да настави утакмицу. Уместо њега на терен је ушао Александар Петровић.

Почетак другог полувремена доноси нешто агилнију игру гостију, али без неких конкретнијих акција пред голом домаћина.

На другој страни, Милојевић је у 56. минуту пропустио да казни велику грешку голмана Бродарца Новића, да би у 62. минуту запретио и Лакићевић после корнера, међутим лопта је након његовог ударца завршила у гол-ауту.

Уследила је потом и једна од ретких добрих акција Београђана на овом сусрету. Стојановић је убацио лопту са леве стране ка Младеновићу, који је слабо шутирао главом.

Тренутак који је одлучио победника данашње утакмице на помоћном терену стадиона “Чика Дача” догодио се у 69. минуту, када је након прекршаја над Петровићем на самој ивици казненог простора досуђен слободан ударац за Крагујевчане. Иако је позиција на први поглед више погодовала дешњаку, то није сметало Матеји Дукићу да популарном “кифлом” пошаље лопту поред живог зида у небрањени део мреже Новићевог гола.

Након водећег поготка, “ђаволчићи” су “спустили ручну” и повукли се на своју половину игралишта у намери да сачувају стечено вођство, свесно препуштајући теренску иницијативу свом ривалу, који је безуспешно тражио пут до изједначујућег поготка.

Имали су Крагујевчани лепу прилику да у судијској надокнади “овере” тријумф, али је резервисти Ристићу у пресудном тренутку побегла лопта.

Када је судија Миладиновић после скоро осам минута надокнаде времена коначно одсвирао крај утакмице, настало је велико славље међу “ђаволчићима”, који су после четири “сушна” кола поново осетили радост тријумфа.

Овом победом наши омладинци поново су “испливали” из зоне испадања и направили најбољу могућу увертиру за предстојеће гостовање крушевачком Напретку у суботу.

РАДНИЧКИ 1923 – БРОДАРАЦ 1:0 (1:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Играно без присуства публике.

Судија: Душан Миладиновић (Ниш).
Стрелац: Дукић у 69. минуту.
Жути картони: Дукић, Симовић (Раднички 1923), Новић, Митровић, Јовановић, Миладиновић (Бродарац).

РАДНИЧКИ 1923: Жунић, Павловић, Дукић, Гвозденовић, М. Радосављевић, Лакићевић, Миливојевић (од 34. Петровић), Арсенијевић, Симовић (од 88. Ристић), Милојевић, Јовановић (од 90. Новичић).

БРОДАРАЦ: Новић, Митровић, Мисић, Јовановић, Пражић, Илић (од 84. Мајсторовић), Нешић (од 66. Даничић), Луковић (од 56. Табаковић), Петровић (од 46. Младеновић), Миладиновић (од 86. Рашљанин), Стојановић.

P