Дудићу лакнуло након тријумфа над Сурдуличанима: Јако важна победа за нас

Сурдуличани су још једном показали да нису, народски речено, “мачији кашаљ”, без обзира на то што су тренутно најлошије пласирана екипа на првенственој табели. Да је екипа тренера Милана Милановића била за нијансу нападачки потентнија ове јесени, онда би сасвим сигурно зимску паузу уместо на самом зачељу вероватно дочекала у средини суперлигашке лествице.

– Били смо доста добри у дефанзиви данас, ако изузмемо једно 2-3 грешке које смо направили, а које је Раднички искористио да дође до поготка. Са друге стране, били смо доста далеко од противничког гола, нарочито у пар ситуација током првог полувремена, када смо олако дозволили да лопта прође кроз шеснаестерац Радничког, а да нико од наших играча не одреагује на њу. То нас је, на крају крајева, и коштало још једног пораза. Очигледно да и даље не можемо да се ослободимо тог неког психолошког притиска који је последица негативних резултата и положаја на табели. Играчима немам шта да замерим, добро раде, труде се, али нам једноставно недостаје права завршница – оценио је стратег Радника.

Лакнуло је Феђи Дудићу и његовим сарадницама по заврштку данашње прилично скромне фудбалске представе на стадиону “Чика Дача”. Знао је Дудић да његовој екипи неће бити нимало лако да сломи отпор Сурдуличана, што се на крају показало као тачна претпоставка.

– Знали смо каква нас утакмица очекује данас. Радник је екипа коју нико није у потпуности надиграо у досадашњем делу сезоне. Све утакмице које су изгубили, изгубили су углавном са голом разлике. Сматрам да су играма које су приказали током ове полусезоне заслужили знатно већи број бодова. Ми смо у данашњу утакмицу ушли хендикепирани неиграњем двојице централних дефанзиваца, Митровића и Изучуквуа, због чега смо били приморани да поједине играче прекомандујемо са њихових природних позиција. Тако је, на пример, Пецељ заиграо на позицији штопера, а Милошевић као леви бек. Искрено, мислим да утакмица није била превише гледљива. Ми смо након постигнутог гола свесно ишли на то да мало оборимо ритам утакмице и мирно је приведемо крају. Све у свему, јако важна победа за нас, посебно ако се има у виду да је најтеже добити овакве, под наводницима, “унапред добијене утакмице” – истакао је Дудић.

Босански стратег је од свог доласка на “Чика Дачу” крајем септембра предводио “црвене” на једанаест суперилигашких утакмица, у којима је од могућа 33 узео 20 бодова. Такође, успео је да са Крагујевчанима избори пласман у четвртфинале националног купа, тако да је, када се подвуче црта, ово била резултатски прилично успешна јесен за јединог шумадијског суперлигаша.

– У моменту када сам преузео Раднички, он је имао само три освојена бода. Сада одлазимо на зимску паузу са 23 освојена бода, уз обезбеђен пласман у четвртфинале Купа Србије. Мислим да је то велика ствар, посебно ако се имају виду сви пехови са повредама играча који су нас пратили током читаве јесење полусезоне, посебно у везном реду и одбрани. Одлазимо на зимску паузу у добром расположењу, а онда тамо од 10. јануара крећемо у нове победе – додао је Дудић.

P