Дудић задовољан учинком резервиста у Крушевцу: Оправдали су указано поверење

Прибојавали су се навијачи Радничког 1923 гостовања “црвених” у Крушевцу, с обзиром на болан пораз од Војводине у полуфиналу Купа Србије. Испоставило се без разлога, будући да су пулени тренера Феђе Дудића на прилично убедљив начин дошли до своје друге победе у плеј-оф фази Моцарт Бет Суперлиге.

– Јако нам је било важно да након пораза од Војводине покажемо карактер и дођемо до победе у Крушевцу. У томе смо и успели, освојили смо жељене бодове и направили још један важан корак ка остварењу зацртаног циља. Ово нам је четрнаеста утакмица од почетка пролећног дела сезоне и једанаеста победа и ја се само надам да ћемо наставити у оваквом ритму – изјавио је стратег “црвених” по завршетку утакмице на стадиону под Багдалом.

Најавио је Дудић још пре поласка за Крушевац да ће на овој утакмици пружити прилику неколицини играча са мањом минутажом у минулом делу сезоне како би одморио неке од носилаца игре. Резервисти су оправдали указано поверење, успешно су изнели терет ове изузетно битне утакмице и показали стручном штабу да на њих може озбиљно да рачуна у финишу првенствене трке.

– Ја сам им још пре почетка утакмице рекао да треба дају свој удео у ономе што радимо и оно су то и учинили. Одиграли су јако добро, успешно одменили своје колеге из екипе и оправдали указано поверење – задовољно је констатовао Дудић.

Немају “црвени” пуно времена за предах. Већ у четвртак је нова утакмица у којој се Крагујевчанима такође намеће императив победе.

Ово нам је била осма утакмица у последњих месец дана. Овакав такмичарски ритам би био напоран и за енглеске клубове, а камоли за нас. Ипак, издржавамо некако. Већ у четвртак нас очекује нова утакмица против Младости из Лучана код куће, можда и кључна у коначној борби за Европу. Мало ћемо се одморити, регенерисати и покушати да дођемо до нове победе – додао је Дудић.

Шеф струке Напретка Иван Стефановић истакао је да је његова екипа можда изгубила бодове, али је зато добила два “бонус” играча за наредну сезону.

Тај рани погодак Радничког из првог ударца ка нашем голу нас је пореметио и доста утицао на даљи ток утакмице. Мислим да је резултат на крају првог полувремена био превисок, с обзиром да Раднички није имао превише прилика у овом делу утакмице. Ми можда јесмо изгубили ову утакмицу, али смо добили два млада “бонус” играча, Павла Михаловића и Николу Маринковића. Сигурно је да ћемо са овом праксом наставити до краја плеј-офа и да ћемо и на наредним утакмицама пружити прилику талентованој деци из наше омладинске школе – поручио је Стефановић.

P