Дудић: Важна победа за повратак нарушеног самопоуздања

После пет узастопних пораза на страни, дошао је тренутак да Крагујевчани прославе свој први тријумф у гостима. И то, чини се, у правом тренутку против једног јако незгодног противника који је пре само седам дана на истом терену “презнојио” лидера на табели, екипу Партизана. “Црвени” су се тако на најбољи начин искупили за несрећан пораз од ИМТ-а у прошлом колу и коначно искорачли са дна табеле.

Остаће Феђи Дудићу тренерски деби на клупи Радничког 1923 заувек у лепом сећању. Његова екипа је одиграла тактички зрело, борбено и дисциплиновано, због чега је на крају заслужено награђена драгоценим бодовима, који су јој у претходним утакмицама некако волшебно измицали из руку.

Јако важна победа за нас, пре свега са психолошког аспекта. Знате и сами колико је тешко екипи која стално губи вратити нарушено самопоуздање. Мислим да смо тактички одиграли јако добро, можда не још увек на оном нивоу како бих то ја желео. Одлично смо ушли у утакмицу, рано дошли до вођства и контролисали дешавања на терену, а онда се у последњих петнаестак минута првог полувремена у наше редове увукао неки необјашњив страх. Олако смо одустали од неких наших принципа игре, препустили противнику доминацију и умало били кажњени у финишу првог полувремена. Друго полувреме је, пак, била другачија прича. Успели смо да повратимо контролу над утакмицом и имали две-три солидне ситуације до тог другог гола да осигурамо победу. Сигурно да можемо бити јако задовољни чињеницом да смо узели сва три бода на гостовању једној екипе која је претходно на овом истом терену намучила Чукарички и Партизан – поручио је Дудић уз честитке својим играчима на сјајној партији и победи.

План који је шеф струке Железничара Александра Линта сковао за данашњу утакмицу са Крагујевчанима његови играчи нису успели да спроведу у дело. Све је од самог почетка утакмице кренуло у нежељеном смеру за Панчевце, који су након рано примљеног гола пропустили пар изгледних прилика за резултатско поравнање, па су на крају били приморани да се помире са седмим поразом у сезони који их је приковао за само зачеље табеле.

– Делује ми да је важност утакмице оковала ноге мојим играчима. Сам почетак утакмице није био онакав какав смо очекивали. Примили смо гол у раној фази утакмице, после тога нам је требало једно десетак минута да се стабилизујемо, повратимо контролу над игром и створимо неколико прилика, од којих је свакако најбоља била она у финишу првог полувремена када је Ђорђевић погодио стативу. Био је договор у свлачионици да и у другом полувремену наставимо у истом ритму, али су моји играчи очигледно на силу желели да дођу до изједначења. То је све довело до неких погрешних и брзоплето донетих одлука, које су нас на крају коштале пораза – оценио је стратег Железничара.

P