Дудић: “Продисали” смо после другог гола

Права фудбалска рапсодија изабраника тренера Феђе Дудића на данашњој утакмици 13. кола Моцарт Бет Суперлиге против лучанске Младости за најубедљивији тријумф од почетка овогодишњег шампионата. Одиграли су “црвени” за десет, показали да су екипа која из утакмице у утакмицу подиже квалитет игара и наговестили даљи пробој на суперлигашкој лествици.

Иако би се очекивало да ће након овако сјајног издања и убедљивог тријумфа “сипати” хвалоспеве на рачун свог тима, шеф струке “црвених” Феђа Дудић се водећи оном старом народном изреком “у победи се не понеси, у поразу се не понизи” најпре осврнуо на уочене пропусте у игри своје екипе на данашњој утакмици. Млади стратег нарочито је био незадовољан игром својих изабраника у првих 45 минута сусрета, истакавши да је то можда и најслабије полувреме од његовог доласка на клупу крагујевачког суперлигаша.

Једино што је вредело у тих првих 45 минута утакмице јесте резултат. Наравно, бројни су фактори који су утицали на тако слабо издање мог тима у првом полувремену, а свакако највећи је та енергетска потрошеност играча услед згуснутог распореда и тешких утакмица које смо имали у протеклом периоду. Мислим да смо тек након другог поготка “продисали” и кренули да играмо онако како знамо и умемо. На крају смо рутински привели утакмицу крају, имали пар прилика да победу учинимо још убедљивијом, али смо исто тако могли да будемо кажњени у одређеним ситуацијама. Екипи Младости и мом колеги Сивићу желим пуно среће у наставку сезоне. То је једна искусна, зрела екипа и сигуран сам да ће мој колега обавити добар посао – истакао је у свом осврту на данашњу утакмицу стратег Крагујевчана.

Дудићев колега на клупи Младости, Томислав Сивић, сигурно ће желети да што пре заборави свој деби на клупи екипе из Лучана. Искусни стратег је честитао домаћину на заслуженој победи, додавши да његову екипу у наредном периоду очекује напоран рад како би кориговала одређене недостатке у игри и успешно превазишла тренутну резултатску кризу.

– Раднички је отворио утакмицу на најбољи могући начин, постигао голове на време и приморао нас у јурњаву за резултатом. Мислим да смо и у првом и у другом полувремену морали боље да решимо неке ситуације. Раднички је зналачки искористио све своје шансе на данашњој утакмици и заслужено славио. Нама предстоји доста посла како бисмо исправили одређене ствари у нашој игри, при том нам ни распоред не иде на руку, али шта је, ту је – констатовао је са горчином у гласу шеф струке екипе из Лучана.

P