Дудић презадовољан издањем своје екипе: “Овакав Раднички желим да гледам и у наредним утакмицама”

Данашњи дуел Радничког 1923 и Црвене звезде на “Чика Дачи” сигурно је задовољио и најрафинираније укусе фудбалских сладокусаца, који су ималу прилику да уживају у једној отвореној, динамичној и пре свега ефикасној утакмици, која ће се, без сваке сумње, дуго препричавити у граду на Лепеници. На крају, Крагујевчани могу бити задовољни отпором који су пружили шампиону Србије, а “црвено-бели” коначним резултатом и чињеницом да су избегли још један кикс који би их додатно спутао на путу ка одбрани титуле.

“Црвено-бели” су свој примарни циљ остварили, дописали нова три бода на свој конто и преузели друго место на табели од ТСЦ-а. Уместо Звездиног првог тренера Барака Бахара, дубоко потрешеног ратним дешавањима у свом родном Израелу, пред новинарима се после утакмице појавио један од његових сарадника из стручног штаба Борис Савић, који је изнео своје виђење данашњег сусрета на стадиону “Чика Дача”.

– Евидентно да је тај императив победе деловао контрапродуктивно на нас. Раднички нам је у самом старту задавао доста проблема директном игром на Чинедуа, који се одлично кретао и успешно чувао лопту. Брзо смо се вратили након примљеног гола, успели да преокренемо резултат, али нам се опет десио један пад концентрације у финишу првог полувремена који је Раднички казнио још једним поготком. У другом полувремену смо изгледали нешто сигурније на терену, постигли смо и тај четврти гол и онда уместо да мирно приведемо утакмицу крају, ми смо у судијској надокнади времена довели у питање победу – оценио је Савић.

Стратег “црвених” Феђа Дудић истакао је да је изузетно поносан на своје играче, који су се храбро супроставили на папиру далеко квалитетнијем ривалу и додао да уз овакав приступ игри и вољни моменат за његову екипу, како сам каже, “нема зиме”.

– Заиста сам презадовољан издањем моје екипе, посебно у првих пола сата утакмице. То је Раднички какав желим да гледам и уколико поновимо такав приступ и у наредним утакмицама, онда за нас нема зиме. Свако од играча је пружио максимум, па чак и за нијансу више од тога. Нисмо се затворили, паркирали два аутобуса у шеснаестерцу и ослањали се искључиво на контре, већ смо храбро излазили и притискали Звезду, чиме смо је онемогућили да креира игру из последње линије. Једино на шта нисмо могли да утичемо је индивидуални квалитет Звездиних играча, а он је, нажалост, био пресудан за коначан резултат. Надам се да је наша публика подједнако поносна на играче, као што сам ја, јер дати три гола оваквој Звезди није мала ствар – закључио је Дудић.

P