Дудић после велике победе над Чукаричким: “Утакмица за памћење”

Дочекао је стратег “црвених” Феђа Дудић завршетак данашње утакмице у којој је његова екипа после правог ватромета голова и ревије преокрета савладала директног конкурента у борби за једну од преостале две европске визе, београдски Чукарички, на коленима и са високо подигнутим рукама у знак победе. Заслужене мора се признати, јер је његов тим данас показао карактер, успео је два пута да се врати из резултатског минуса, да би у самом финишу дочекао тренутак да патосира противника.

Велика победа и утакмица која ће се дуго памтити, посебно међу нашим навијачима. Не виђа се често да се у утакмици овакве важности игра тако отворено и да на њој падне толики број голова. Била је ово, пре свега, утакмица високог интензитета, која је врло лако могла да превагне и на другу страну. Да је Миладиновић постигао гол у оној зицер ситуацији, Чукарички би вероватно данас славио. Морам рећи да сам био јако љут на голмана Лековића због реакације код другог и непосредно пред трећи гол Чукаричког. На полувремену у свлачионици сам му рекао: “Изађи сад на терен и покажи свима колико вредиш!” И он је изашао и спасао нас када је било најпотребније. Мислим да смо у другом полувремену, све до четвртог гола који је преломио меч, диктирали темпо, били агресивнији и чвршћи на лопти, а имали смо и једну добру ситуацију непосребно пре трећег гола, када је голман Чукаричког одбранио ударац Ђурића – изнео је своје опсервације шеф струке крагујевачког суперлигаша.

Успели су Крагујевчани некако да забашуре изостанак изостанак свог најбољег стрелца Милутина Видосављевића, који није имао право наступа против свог бившег клуба, али их је већ на почетку данашње утакмице задесио нови пех у виду повреде овог пролећа изванредног Килијана Бевиса.

– Бевис је ушао фантастично у утакмицу, пробио по левој страни код првог гола и онда се повредио. Осетио је бол у задњој ложи, тако да га сигурно очекује одређена пауза, надам се што краћа, пошто нам је у ситуацији када играмо утакмице на свака три-четири дана сваки играч битан за ротацију. Оно што ми је посебно драго, то је што су сви играчи који су данас ушли у игру дали значајан допринос победи. Ивеља и Ђурић су постигли голове, Зорић одрадио посао на средини терена како треба, чак је и Брана Милошевић, који практично није играо ову полусезону, одиграо врхунски последњих петнаестак минута и помогао нам да “затворимо” утакмицу – надовезао се Дудић.

Дудић је још једном позвао све навијаче да буду уз екипу до краја ове по свему судећи историјске сезоне и да пруже играчима подршку у пресудним биткама на оба домаћа фронта.

– Ово је дефинитивно сезона која ће се златним словима писати у историји крагујевачког фудбала. Надам се да ћемо издржати до краја, да нећемо стати на овоме и да ово неће бити само сезона у којој се лепо играло и у којој се публика вратила на стадион. Мислим да је ово данас можда и најбољи позив публици да у среду против Војводине буде уз нас и да покушамо да заједно изгурамо и ту утакмицу. На измаку смо снага, играмо са 14-15 играча, али не се предајемо и не спуштамо гард никоме – децидиран је стратег Крагујевчана.

Шеф струке Чукаричког Горан Станић имао је за чим да жали. Његов тим је два пута водио, имао две-три добре прилике да стави тачку на данашњу утакмицу, али је на крају ипак био принуђен да потпише капитулацију.

– Нисмо били на нивоу из претходних утакмица. Поготово у дефанзивним сегментима игре. Ако примите четири гола на једној утакмици, онда је то велики проблем. Морамо да се запитамо због чега је то тако и да се потрудимо да се то не понавља више. Постигли смо три гола, имали још две-три ситуације “један на један” са голманом које нисмо реализовали и опет нисмо добили утакмицу. Значи да нешто није у реду са нашом игром, а шта тачно утврдићемо након анализе утакмице. Радничком честитке на победи. Евидентно је да су имали више елана и агресије и да су искористили наше слабости да дођу до заслужених бодова – изјавио је Станић након утакмице.

P