Дудић поносан на играче, управу и навијаче: Надам се да ћемо сви заједно успети да досањамо сан о Европи

Шеф струке “црвених” Феђа Дудић има и те како разлога да буде поносан. Поред тога што је успео да своју екипу уведе у полуфинале најмасовнијег домаћег такмичења, он је својим добронамерним критикама након утакмице са Спартаком пробудио интересовање крагујевачке публике, која је данас у рекордном броју ове сезоне испунила трибине стадиона “Чика Дача”.

– Поносан сам на играче, управу, навијаче. Кудио сам их пре четири дана, заиста сам био љут, али сада сам поносан што смо успели да на радни дан, у четири сата поподне, привучемо оволики број гледалаца на стадион. Хвала им на томе и надам се да ће наставити да долазе на стадион у оволиком броју и да нас ако Бог да бодре до остварења нашег сна, а то је излазак у Европу – започео је Дудић обраћање за медије по завршетку утакмице.

Стратег “црвених” истиче да није задовољан начином на који је његова екипа ушла у утакмицу, али да је након првих 10-15 минута све дошло на право место.

– Лоше смо ушли у утакмицу. Нови Пазар је био бољи у првих десетак минута, али смо након тога потпуно преузели иницијативу, одиграли врхунско полувреме, постигли два гола и имали још три стопостотне прилике да решимо питање победника. Добро смо ушли и у друго полувреме, створили две добре прилике на самом старту, али се онда игра умртвила. Ми смо се мало повукли, што је Пазар искористио да преузме посед. Имали смо средином другог полувремена “зицер” да одемо на 3:0 и тиме решимо утакмицу, али нисмо га искористили. И онда по ко зна који пут ове сезоне: водимо са два гола разлике, играмо супер, а онда нам противник “забије” гол и добије крила, док се ми повучемо. Мислим да смо заслужено победили, иако је Пазар у једном делу утакмице био бољи, што је у неку руку у очекивано са оваквим играчима, које смо ми добрим трчањем и дефанзивом успели да лимитирамо – констатује Дудић у свом осврту на данашњу утакмицу.

Након заиста згуснутог такмичарског распреда у последњих петнаестак дана, нормално је код фудбалера Радничког 1923 дође до одређеног премора, иако се то не примећује превише у њиховој игри.

– Нама је ово трећа утакмица у последњих једанаест дана коју играмо у ударном термину. Данас је су још временски услови и били коректни за разлику од претходне две утакмице против Напретка и Спартака. Ипак, види се да су момци спремни и да могу да издрже, што се види и по резултатима. Сигурно ће и ова данашња утакмица оставити трага на играче, али ћемо ми дати све од себе да пробамо да освежимо екипу. Играмо на два фронта, што зна да буде прилично исцрпљујуће, посебно ако се има у виду да немамо фонд од 22 играча. Ипак, нећемо одустајати па ћемо видети докле ће нас то одвести – закључио је стратег Радничког 1923.

Шеф струке Новог Пазара Славко Матић истиче да је повреда једног од двојице штопера на само старту утакмице пореметила његове тактичке планове, али да је данашњи пораз делом последица и лоше физичке припремљености његове екипе.

– Имали смо на самом почетку утакмице пех са повредом штопера Омара Фаједа, тако да смо били приморани да већ у старту правимо рокаде у тиму, што се одразило на нашу игру, али је и без тога Раднички заслужио да води са 2:0 у првом полувремену. У другом полувремену смо опет морали да комбинујемо, пребацујемо и мењамо играче… Тужно је када видим да су овако квалитетни играчи тако лоше физички припремљени и да нису у стању да у року од пет дана вежу две квалитетне утакмице – изјавио је Матић, уз честитке домаћину на заслуженом тријумфу и пласману у полуфинале Купа Србије.

P