Дудић: Пласман у плеј-оф велики успех, настављамо борбу за Европу

Шеф струке Напретка Владимир Гаћиновић сматра да је прво полувреме, у коме је Раднички био далеко доминантнији ривал, одредило победника данашњег сусрета.

Раднички је био далеко боља екипа у првом полувремену. Наметнули су ритам који ми једноставно нисмо могли да пратимо. Били су бржи на свакој лопти, агресивнији, одлучнији, доминантнији у пољу… У другом полувремену смо били доста бржи и компактнији, преузели смо иницијативу и успели да смањимо заостатак, али не и да дођемо до изједначења, што би можда било и незаслужено с обзиром да је Раднички био доста бољи, посебно у првом полувремену. Немам шта да замерим мојим играчима. Сигурно је да су желели боље, али једноставно нису могли – констатовао је искусни стратег.

Гаћиновићев млађи колега на клупи Радничког 1923 Феђа Дудић, који је по ко зна који пут ове сезоне испраћен овацијама са терена, сматра да је победа његове екипа апсолутно заслужена, иако по његовом мишљењу не било неправедно и да су гости из Крушевца на крају узели бод.

Прво полувреме одиграли смо јако добро, постигли два гола и пропустили неколико изгледних прилика. У другом полувремену смо желели да мало спустимо ритам, имали једну добру прилику преко Вижђија да увећамо вођство, постигли и тај гол који нам је поништен због офсајда, а онда нам се догодило да примимо гол из једне потпуно безазлене ситуације, где смо олако пустили штопера Напретка да изнесе лопту са своје половине и дође у позицију за ударац. Од тог тренутка се сасвим разумљиво увукла нека стрепња у наше редове, која је нестала након трећег гола. Можда не би било незаслужено ни да је Напредак на крају узео бод, али то је фудбал.

Мојим играчима честитам што су након пораза од Црвене зведе и прекида низа од седам узастопних тријумфа успели да се врате на победнички колосек. Ми смо овом победом математички обезбедили учешће у плеј-офу, и то три кола пре краја регуларног дела првенства, што по мени представља велики успех. Наравно да се ту наше амбиције не завршавају. Наставићемо да се боримо до краја за што виши пласман на табели и да се надамо евентуалном изласку у Европу – поручио је Дудић.

P