Дудић: Овај пораз нас неће убити

“Црвено-бели” су одличним и прилично ефикасним издањем у сусрету са највећим хитом овогодишњег издања Моцарт Бет Суперлиге само потврдили велики успон форме од почетка пролећног дела првенства.

– Добра утакмица између два квалитетна тима, са доста шанси и голова. Знали смо да неће бити лако изаћи на крај са једном екипом која игра веома надахнуто, дисциплиновано и агресивно, и која се са правом налази у горњем делу табеле. Раднички је и у данашњу утакмицу ушао са жељом да се надиграва, али смо се ми добро припремили, постигли на време голове, да бисмо после црвеног картона за њиховог капитена лако привели утакмицу крају – прокоментарисао је шеф струке “црвено-белих” Владан Милојевић убедљив тријумф свог тима.

Стратег Радничког 1923 Феђа Дудић није био задовољан начином на који је његова екипа ушла у утакмицу. Превелики респект према домаћину довео је до тога да Крагујевчани у првих двадесет минута игре приме два гола.

– Можда је читава атмосфера помало уплашила играче. То је довело до тога да фактички сами себи дамо први гол. И таман када је изгледало да смо на добром путу да се стабилизујемо, Звезда је постигла други гол. Тек тада смо кренули да играмо онако како смо се договарили пре почетка утакмице. Мислим да смо до одласка на одмор били равноправан ривал Звезди, а онда је почетком другог полувремена уследило то искључење Симовића, након чега је утакмица практично била решена. На крају смо сви једва чекали да се утакмица што пре заврши – изнео је Дудић своје виђење утакмице.

Имао је босански стручњак доста замерки на рачун игре у дефанзиви, која је у претходним утакмицама фукционисала беспрекорно.

– Сигурно да сам незадовољан нивоом одговорности и дисциплином у игри у првом полувремену. Ту пре свега мислим на фазу дефанзиве по којој смо били препознатљиви јер смо увек до сада имали план којег смо се држали до краја. Данас то није било случај и то је нешто на чему морамо порадити у наредном периоду – додаје Дудић.

Шеф струке “црвених” сматра овај пораз неће озбиљније уздрмати његову екипу, која је увелико надмашила очекивања својих присталица.

– Без обзира на данашњи пораз, нико нам ништа не може замерити. Можемо бити поносни на све оно што смо направили у досадашњем делу сезоне, а направили смо много тога доброг. Сигурно је да нас овај пораз неће убити. Направићемо добру анализу и покушати да овога изађемо још јачи, како бисмо после паузе, која ће нам добро доћи, наставили тамо где смо стали – закључује Дудић.


P