Дудић: Нисмо још увек у стању да у потпуности парирамо екипама као што су Партизан и Звезда

Потврдио је Партизан класу на “Чика Дачи”, оправдао епитет лидера суперлигашког каравана и дописао јубиларну десету узастопну првенствену “рецку”. Крагујевчанима, пак, за утеху остаје то што су нешто више од сат времена достојно парирали водећем тиму првенства, пре него што су кренули на пут без повратка.

“Црно-бели” су на “резервни погон” дошли до жељених бодова у престоници Шумадије. Још једном се показало се да је дуга клупа један од главних адута екипе Партизана у овој сезони и кључ добрих резултата чете тренера Игора Дуљаја у досадашњем делу шампионата.

Морам признати да ме је мој колега Феђа Дудић прилично изненадио данашњом поставком игре, с обзиром да сам очекивао да ће његова екипа кренути са четворициом играча у задњој линији. Раднички је у првом полувремену био бржи, динамичнији и искрен да будем није нам било свеједно у том периоду утакмице. У другом полувремену су нам поново превагу донели играчи са клупе. Ту пре свега мислим на двоструког стрелца Николића, али и Северину, Баждара, малог Стјепановића… То показује да имамо једну компаткну и квалитетну групу играча која зна шта жели. Наравно, све ово што радимо било би узалудно без наших навијача, којима се овом приликом захваљујем што су данас дошли да нас подрже у оволиком броју – изјавио је стратег “црно-белих”.

Шеф струке “црвених” Феђа Дудић нагласио је да данашњу утакмицу дели на два периода: оног до 63. минута и другог Партизановог гола, у коме се његова екипа успешно носила са “црно-белима”, и оног после 63. минута и искључења Милана Митровића, када је постало евидентно да “црвенима” нема спаса.

– Сложио бих се са колегом Дуљајем да смо у првом полувремену прилично добро стајали на терену, да смо били конкурентни, да не кажем и бољи од екипе Партизана, имали чак и пар ситуација да можда и озбиљније угрозимо њихов гол, али нисмо успели да их искористимо. И онда је уследила та индивидуална грешка и контранапад Партизана који је резултовао примљеним поготком, који је нас пресекао, а противнику дао крила у наставку утакмице. Сам почетак другог полувремена није био баш најсјајнији за нас, требало нам је једно десетак минута да се консолидујемо и таман када смо успели да успоставимо нешто већи посед, уследила је та велика прилика за Чинедуа коју нисмо реализовали, што је екипа Партизана врло брзо казнила другим поготком. Ту је практично био крај свих наших нада. После искључења Митровића постало је заиста мучно гледати утакмицу. Све у свему, можемо да будемо задовољним игром у првом и у једном делу другог полувремена. Са друге стране, евидентно је да у овом тренутку још увек нисмо у стању да у потпуности парирамо екипама као што су Партизан и Звезда. Идемо даље, већ у недељу нас очекује утакмица са екипом Младости из Лучана у којој ћемо покушати да се домогнемо нових првенствених бодова – поручио је Дудић у анализи данашње утакмице.

P