Добановчани морају пасти

Лепу прилику да након три “сушна” кола коначно дођу до тријумфа, фудбалери Радничког 1923 имаће у петак, 4. октобра, када ће на свом “Чика Дачи” угостити последњепласирану екипу на табели Прве лиге Србије, Будућност из Добановаца.

Добре партије нашег тима у претходном периоду нису испраћене одговарајућим резултатима. “Црвени” још од сусрета са Златибором не знају за победу, а разлог за то лежи у неефикасности екипе, која на последње четири утакмице, укључујући ту и сусрет са ОФК Бачком у Купу Србије, није успела да постигне погодак.

Овај голгетерски “пост” скупо је коштао Крагујевчане, који су тренутно на дванаестој позицији, што је заиста пласман који екипа оваквог квалитета дефинитивно не заслужује.

Јасно је да је нашим момцима потребно узлетиште, једна добра партија крунисана головима, која би им вратила самопоуздање пред наредне утакмице. Управо је предстојећи сусрет са тренутним “фењерашем”, екипом Будућности из Добановаца, идеална прилика да се изабраници Дарка Војводића врате на жељени колосек.

Добановчани су у досадашњих једанаест кола остварили само један тријумф, четири ремија и шест пораза, уз само шест постигнутих голова, што је податак који их сврстава у најнеефикасније екипе у лиги. Лоши резултати на старту сезоне приморали су управу Будућности да изврши замену на клупи, па је за новог тренера именован Славко Матић, доскорашњи шеф струке Новог Пазара.

Екипа из Добановаца је у претходном колу успела да узме бод против ОФК Бачке на свом терену, а у Крагујевац долази са идентичним циљем, да избегне пораз.

Иако наша екипа слови за фаворита, потребан је максималан опрез, јер нема унапред добијених битака. “Црвени” морају да пронађу прави начин да што пре откључају браву Добановчана, како не би дошли у непријатну ситуацију да јуре победу у последњим тренуцима утакмице.

Улазимо са пуно респекта у ову утакмицу, иако наспрам себе имамо тренутно последњепласирану екипу на табели. Свесни смо да су нам три бода неопходна како бисмо изашли из резултатске кризе и што пре ухватили прикључак са екипама из горњег дела табеле. То неће бити лак задатак, али ако поновимо приступ из претходних утакмица, уз бољу реализацију, победа у петак сигурно неће изостати. Овом приликом бих хтео да се захвалим навијачима који су били део сјајне атмосфере у Лазаревцу и пружали нам подршку свих 90 минута. Зато их позивам да и у петак дођу у што већем броју, а ми ћемо дати све од себе да им се на одговарајући начин одужимо за неизмерну подршку коју нам пружају. – поручује Никола Рађен.

Утакмица између Радничког 1923 и Будућности игра се у петак, 4. октобра, од 15 часова на стадиону “Чика Дача”.

Улаз је 200 динара.

P