“Ђаволчићи” спремни за старт сезоне у Омладинској лиги Србије

Нова сезона у Омладинској лиги Србије стартује овог викенда. Наши омладинци на повратничкој премијери у највишем рангу такмичења, у суботу, 1. августа, од 11 часова на главном терену стадиона “Чика Дача”, дочекују вршњаке из београдског Рада.

Изабраници Дејана Јоксимовића са нескривеним нестрпљењем очекују премијерни наступ у еминентном друштву, у које се враћају након двогодишње паузе.

У протеклих месец дана “ђаволчићи” су интезивно радили на достизању оптималне такмичарске форме, како би што спремније дочекали старт сезоне. Одиграли су и пар контролних утакмица против респектабилних ривала, које су показале да ова генерација младих фудбалера поседује квалитет за велика дела.

– Припреме су биле дуге и веома напорне. Акценат смо ставили на подизање нивоа физичке спреме, као и уигравање екипе. С обзиром на постојећу ситуацију са коронавирусом, нисмо били у прилици да одиграмо већи број припремних утакмица, али оне које смо одиграли пружиле су нам јасну слику о квалитету тима. Такође, јако је битно да је овај период припрема протекао без озбиљнијих повреда, тако да у комплетном саставу дочекујемо старт сезоне. Надам се да ћемо оставити што је могуће бољи утисак и показати да заслужујемо место у овом рангу такмичења – оценио је припремни период Младен Радосављевић.

Прву утакмицу у повратничкој сезони у Омладинској лиги Србије “ђаволчићи” ће одиграти на свом терену против екипе Рада. “Грађевинари” су већ дужи низ година стандардни учесници елитног такмичења, које су чак успели и да освоје у пар наврата, последњи пут у сезони 2014/15, када су иза себе оставили новосадску Војводину и Партизан.

Евидентно је да се на Бањици изузетно квалитетно ради са млађим категоријама и да је пред ученицима Дејана Јоксимовића веома захтеван испит, који ће покушати да положе са што је могуће бољом оценом.

Очекујемо неизвесну и борбену утакмицу, у којој ћемо покушати да дођемо до сва три бода. Тренирали смо вредно и напорно током припремног периода и надам се да ће тај наш рад и труд дати жељене плодове већ на премијери. Свесни смо да у екипи немамо изражене индивидуалце, већ да нас краси ратнички менталитет и тимски дух, тако да смо спремни да пружимо максимум на свакој утакмици – децидирано поручује Урош Арсенијевић.

Услед нестабилне епидемиолошке ситуације на територији читаве Републике Србије, Фудбалски савез Србије је на препоруку Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 донео одлуку да се утакмице Омладинске лиге Србије до даљег играју без присуства гледалаца.

P