“Ђаволчићи” ремизирали са Хонведом

Одличну игру пружили су наши омладинци у првој припремној утакмици против Хонведа у Будимпешти. “Ђаволићи” су били бољи ривал у већем делу утакмице, али је домаћин захваљујући чудесним интервенцијама голмана Шранка и сналажљивошћу Балажа успео да избегне пораз – 1:1 (1:0).

Теренску иницијативу са почетка утакмице ученици Дејана Јоксимовића крунисали су у 28. минуту, када је после продора Ђорђа Јовановића по десној страни, Дејан Ристић прецизним ударцем са ивице шеснаестерца сместио лопту иза леђа голмана Хонведа Шранка, који је само пар минута раније сјајном реакцијом спречио Александра Петровића да се упише у листу стрелаца.

Имали су Крагујевчани потом неколико добрих прилика да увећају стечени капитал. Милојевић је у финишу првог полувремена из изгледне позиције шутирао поред гола, да би се средином другог дела утакмице у одличној шанси нашао и Милетић, али се спетљао у пресудном тренутку.

Казна за ове промашаје “ђаволчиће је стигла у 71. минуту, када је Фехер Балаж донео изједначење мађарском тиму.

Серију припремних утакмица наши омладинци настављају дуелом са вршњацима из краљевачке Слоге.

ХОНВЕД – РАДНИЧКИ 1923 1:1 (0:1)

БУДИМПЕШТА
Стадион:
Спортски центар Хонведа.
Гледалаца: 100.
Судија: Хорчек Мажал (Будимпешта).
Стрелци: Дејан Ристић у 28. минуту за Раднички 1923, а Фехер Балаж у 71. минуту за Хонвед.

ХОНВЕД: Шранко, Гера, Дибуш, Иван, Варга, Ковач, Морваи, Сабо, Наги, Сиомон, Ферех Балаж. Играли су још: Пап, Харапко, Матихев, Полтак.

РАДНИЧКИ 1923: Лешњак, Шурлан, Дејан Ристић, Гвозденовић, Миличић, Томовић, Јовановић, Арсенијевић, Андреј Ристић, Милојевић, А. Петровић. Играли су још: Младеновић, Павловић, Новичић, Перовић, Ј. Петровић, Гачевић, Панић, Маринковић, Драмићанин, Милетић.

P