Наставља се тренд добрих резултата наших омладинаца, који су у данашњем сусрету са београдским Интернационалом забележили трећу узастопну победу, резултатом 3:0 (0:0), и тако остали у безбедној зони са више него повољним изгледима да сачувају место у највишем рангу такмичења.

Очекивало да ће гости из Београда пружити знатно јачи отпор на данашњем сусрету, будући да им је ова утакмица представљала последњу прилику да сачувају какве-такве шансе у борби за опстанак. Међутим, Београђани су током свих деведесет минута игре били у подређеном положају, немоћни да се супротставе данас веома инспирисаним изабраницима Горана Ћурчића, који нису имали намеру да допусте било какво изненађење на свом терену.

Највећу опасност по гол гостију у првих 45 минута представљао је Милош Миливојевић, који је пропустио три врло изгледне прилике да доведе свој тим у вођство. Најзрелију је имао у 35. минуту, када је са неких једанаест метара промашио празан гол Београђана.

Поред Миливојевића, лепу прилику за домаћи тим пропустио је и Лакићевић после прекида у 30. минуту, када је са пет метара главом шутирао преко гола.

Опсада гола екипе Интернационала настављена је током другог полувремена и то несмањеним интензитетом. Дукић је у два-три наврата покушавао директним ударцима из прекида да савлада чувара мреже Интернационала Гучмазова, али му је недостајало прецизности.

Коначно, одбрана гостију из Београда је поклекла у 73. минуту. Арсенијевић је извео прекид, Лакићевић утрчао на другу стативу и главом закуцао лопту у противничку мрежу.

Након водећег гола, све је ишло “као вода” за Крагујевчане, који су већ у 81. минуту успели да дуплирају предност лепим поготком Арсенијевића из слободног ударца, да би коначан резултат поставио Александар Петровић у 89. минуту на асистенцију свог имењака Ђорђевића.

Два кола пре краја сезоне у Омладинској лиги Србије, наши омладинци заузимају тринаесто место на табели са 42 освојена бода.

Како ствари тренутно стоје, “ђаволчићи” би победом на гостовању већ отписаном Трајалу наредног викенда и теоретски осигурали опстанак у најквалитетнијем рангу такмичења.

РАДНИЧКИ 1923 – ИНТЕРНАЦИОНАЛ 3:0 (0:0)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.

Играно без присуства публике.
Судија:
Далибор Манојловић (Књажевац).
Стрелци: Лакићевић у 73, Арсенијевић у 81. и Петровић у 89. минуту за Раднички 1923.
Жути картон: Штављанин (Интернационал).

РАДНИЧКИ 1923: Спасојевић, Новичић (од 85. Павловић), Дукић, Гвозденовић, Лакићевић, Максимовић, Арсенијевић (од 85. Миловановић), Симовић (од 85. Драмићанин), Милојевић, Миливојевић (од 77. Ђорђевић).

ИНТЕРНАЦИОНАЛ: Гучмазов, Панић (од 75. Миљковић), Лекић (од 73. Вујашевић), Борчић (од 46. Шушљагић), Цвијовић, Јаковљевић, Судариков, Нуровић (од 61. Штављанин), Шимшић, Илић (од 56. Ђуровић), Меховић.

P