Дејан Николић сумирао сезону: “Овај клуб је на добром путу”

После дугих десет месеци и четрдесет одиграних утакмица, фудбалери Радничког окончали су такмичарску сезону 2018/2019, у којој су пријатно изненадили све поклонике фудбала у Крагујевцу. “Црвени” су са младом, али изузетно перспективном и добро укомпонованом екипом стигли надомак пласмана у Супер лигу Србије, што је резултат који је мало ко очекивао пред почетак сезоне. Шеф стручног штаба Радничког 1923 Дејан Николић је пред одлазак на заслужени одмор искористио прилику да сумира учинак своје екипе у протеклој такмичарској сезони.

Кормилар крагујевачког прволигаша апсолутно се слаже са констатацијом да је ова сезона била јако успешна за клуб са “Чика Даче”. Играчи су пружили свој максимум, дошли пред врата Супер лиге, а за нешто више недостајало је мало спортске среће.

– Морамо бити реални у оцени да је ово велики успех. Сви ми у клубу смо изузетно задовољни протеклом сезоном и немамо апсолутно никакве замерке на ангажовање играча и на постигнути резултат. Да смо имали мало више среће могли смо да дођемо и до тог завршног дела баража и да одиграмо двомеч против суперлигаша, али шта је, ту је. Како смо прошли Металац, тако смо после изгубили од Инђије. У сваком случају, овај резултат је само плод добре организације и квалитетног рада свих људи у клубу, првенствено играча, а затим и стручног штаба и управе. – истакао је Николић.

Раднички је у ову сезону ушао са скромним резултатским амбицијама. Главни циљ био је да се формира окосница екипе од младих, талентованих и фудбалски писмених играча, који ће кроз сезону-две, када стекну одговарајуће играчко искуство, покушати да “нападну” Супер лигу. Међутим, како је сезона одмицала, ова екипа је добрим играма и резултатима стално померала лествицу очекивања, да би на крају дошла у позицију да се равноправно бори за улазак у виши ранг такмичења.

– Ми нисмо били свесни да се нешто овако може догодити. Ишли смо полако, из утакмице у утакмицу, а како смо бележили све боље резултате, тако су и апетити расли. Прво је била прича да уђемо у плеј-оф, па онда да се домогнемо баража, да би на крају дошли у ситуацију да се боримо за улазак у Супер лигу. Наравно, све то има и своју другу страну, будући да је паралелно са очекивањима растао и притисак на играче, посебно у нокаут фази, где се играла по једна утакмица. Самим тим се и јавила трема, нарочито код ових млађих играча. – открива тренер Радничког.

Вероватно највећи бенефит минуле сезоне је то што се публика поново вратила на “Чика Дачу” и стекла поверење у ову екипу Радничког. Како је крагујевачки клуб бележио све боље и боље резултате, тако се и број гледалаца на трибинама повећавао. Кулминација свега био је бараж сусрет са Металцем, који је окупио преко 8000 људи на “Чика Дачи”.

– Од утакмица у јесењем делу, на којима је било присутно по 100-200 људи, дошли смо до бројке од 7-8 000 гледалаца. У самом граду на сваком кораку поново причају лепе ствари о Радничком, што је за све нас једна велика сатисфакција и јасан показатељ да је овај клуб на добром путу, јер уосталом фудбал се и игра због публике. – додаје шеф струке крагујевачког прволигаша.

Николић истиче да је презадовољан условима рада у Радничком и да такву радну атмосферу има мало који клуб у Србији.

– Ја сам још пре доласка у Крагујевац чуо доста лепих речи о атмосфери у Радничком. И заиста, све је на врхунском нивоу, почев од саме организације клуба, па до међуљудских односа и атмосфере у свлачионици. Могу рећи да овај клуб функционише као једна велика и сложна породица, где се све ради на прави начин, уз договор и међусобно уважавање. Камо среће да у српском фудбалу има још клубова који функционишу попут Радничког. – закључио је Дејан Николић, главни “архитекта” одличних резултата екипе Радничког ове сезоне.

РФК1923 ТВ

P