Дејан Јелчић из срца Шумадије одлази пут далеке Кине

Тренер голмана Дејан Јелчић је на утакмици са Златибором последњи пут седео на клупи Радничког 1923. После више од две деценије битисања у клубу са “Чика Даче”, популарни Џеки одлази пут далеке Кине, где ће се придружити колонији српских играча и тренера који већ дуже време зарађују свој хлеб у најмногољуднијој земљи на свету.

Потписао сам двогодишњи уговор са клубом који се зове Шенјанг, где ћу радити са млађим категоријама. Олакшавајућа околност је што у том клубу већ раде наши тренери Милан Живковић и Милош Симић, тако да ће ми бити много лакше да се прилагодим условима живота и рада у Кини. – открива Јелчић.

Растанак са клубом у коме је провео готово пола живота није нимало лак за овог стручњака, који је одшколовао велики број квалитетних чувара мреже у крагујевачком клубу, а био је и члан стручног штаба женске фудбалске репрезентације Србије.

– Више од двадесет година провео сам у овом клубу, што као активан играч, што као тренер, и ја за други клуб фактички не знам. Желим мом Радничком све најбоље у будућем периоду и сигурно ћу увек бити свим срцем уз њега. Морам да се захвалим челним људима клуба који су испали изузетно фер и омогућили ми да одем и решим неку своју егзистенцију. – додао је дрхтавим гласом Џеки.

Дејана Јелчића ће у стручном штабу крагујевачког прволигаша заменити Душан Јанковић.

YouTube player
P