Урош Арсенијевић и Огњен Лакићевић, два млада фудбалска драгуља брушена у омладинској школи клуба са “Чика Даче”, недавно су добили прилику да дебитују за први тим крагујевачког суперлигаша. Урош се нашао међу стартних једанаест на утакмици са новосадским Пролетером, док је Огњен одиграо свих деведесет минута против београдског Партизана протекле суботе.

Сан сваког младог играча је да искорачи на највећу фудбалску позорницу и да на њој покаже колико заиста уме и вреди. Суочени са константним резултатским притиском који им попут Дамокловог мача виси изнад главе, многи наши тренери често оклевају да пруже шансу неком од млађих фудбалера, али не и стратег Крагујевчана Владимир Раденковић, који је имао довољно смелости да двојицу талентованих момака из подмлатка уврсти у стартну поставу на утакмицама против Пролетера, односно Партизана.

Урош Арсенијевић је фудбал почео да тренира као седмогодишњак у Шумадији 1903, а у систему омладинске школе Радничког 1923 је од своје једанаесте године. Талентовани фудбалер средине терена успешно је прескочио све степенике на путу до првог тима крагујевачког клуба, за који је дебитовао на утакмици против Пролетера у Новом Саду.

Дебитовати за први тим клуба у коме сам играчки стасао представља за мене без икаквог претеривања остварење дечачког сна и ја се овом приликом захваљујем стручном штабу на указаном поверењу. Сваки минут проведен на терену у дресу вољеног клуба изузетно ми значи и представља прилику за доказивањем на великој фудбалској сцени – констатује Арсенијевић.

Урошев “класић” из генерације 2002, Огњен Лакићевић, на “Чика Дачу” је стигао прошлог лета из београдског Партизана, а претходно је наступао и за крагујевачки Аполон 4. Млади дефанзивац је захвалан стручном штабу што му је указао поверење на утакмици против тако респектабилног ривала као што је Партизан и истиче да деби у сениорском тиму Радничког представља велики стимуланс за његов даљи фудбалски напредак.

Велика је част и привилегија дебитовати за клуб такве традиције и репутације као што је Раднички. Мислим да је деби дошао у најбољем могућем тренутку и сигурно ће ми остати у посебном сећању. Свакако да је ово једно огромно искуство за мене, а уједно и велики подстрек да наставим са даљим фудбалским усавршавањем – поручио је Лакићевић.

Упоредо са првим тимом, ова два момка наступају и за омладинску селекцију клуба са “Чика Даче”, која се такође надмеће у најквалитетнијем рангу такмичења. Популарни “ђаволчићи” су сјајно отворили нову сезону у Омладинској лиги Србије и после четири одиграна кола заузимају високо друго место на табели, а Лакићевић и Арсенијевић су два изузетно битна фактора у екипи Дејана Јоксимовића.

Омладинска селекција из утакмице у утакмицу показује да јој је место у најквалитетнијем рангу такмичења. Чини ми се да је екипа знатно уигранија и искуснија у односу на прошлу сезону, што уосталом показују и резултати на самом старту првенства. Уверен сам да ће екипа уз квалитетан рад на тренинзима под командом тренера Јоксимовића додатно напредовати и да ће играти запажену улогу у првенству – сматра Арсенијевић, који заједно са Андрејом Ристићем представља ударни голгетерски тандем “ђаволчића” у досадашњем делу такмичења.

Лакићевић је био стандардан у прва три кола Омладинске лиге Србије, а због обавеза са првим тимом пропустио је последњу утакмицу против суботичког Спартака, у којој су омладинци Радничког 1923 славили са убедљивих 4:0.

– Мислим да су одлични резултати омладинске екипе на старту сезоне плод квалитетног рада на тренинзима и добре селекције екипе. Не заносимо се превише почетним успесима, идемо полако, корак по корак, од утакмице до утакмице, па ћемо видети колики су нам крајњи домети. Убеђен сам да уколико задржимо овакав ниво игара и тимске енергије која нас краси од почетка сезоне можемо рачунати на висок пласман на коначној табели – уверен је Лакићевић.

Урош Арсенијевић и Огњен Лакићевић нису први играчи из подмлатка Радничког 1923 који су добили шансу у првом тиму ове сезоне. Пре њих двојице дебитантске наступе у дресу крагујевачког суперлигаша забележили су млади голман Давид Спасојевић и крилни нападач Ђорђе Јовановић, а за очекивати је да и пети члан из овог “квинтета” младих фудбалера, Милан Гвозденовић, на некој од наредних утакмица такође добије прилику да дебитује за први тим Радничког 1923.

P