Дарко Војводић: Ова победа нам пуно значи

По завршетку утакмице 12. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Будућности из Добановаца, своје опсервације изнели су тренери обе екипе, Дарко Војводић и Славко Матић.

Шеф струке Будућности Славко Матић очигледно није био задовољан неким судијским одлукама на данашњем сусрету, мада је домаћој екипи и његовом колеги Војводићу честитао на победи.

Моји момци заслужују све похвале за борбеност и игру коју су приказали данас. То, нажалост, није било довољно. Не бих да коментаришем суђење, али је нешто очигледно прешло неке норме. Честитам Радничком на победи, а што се нас тиче, идемо даље. – поручио је Матић.

Тренер Радничког Дарко Војводић задовољан је освојеним бодовима, који много значе његовој екипи, превасходно на психолошком плану.

– Мислим да смо потпуно заслужено победили данас, иако игра није била на жељеном нивоу. Са друге стране, да смо овако играли против Динама или Металца, и да је на крају био овакав резултат, сада бисмо причали неку другу причу. Ова победа нам пуно значи на психолошком плану и мислим да ћемо у наставку сезоне играти све боље и боље. Истакао бих да наши навијачи заслужују огроман респект. Они су тренутно најјача карика овог клуба и ја се надам да ћемо ми једног дана бити на њиховом нивоу. – рекао је Војводић.

Шеф струке клуба са “Чика Даче” изнео је низ похвала на рачун противничке екипе и њиховог тренера.

– Морам рећи да ме је пријатно изненадила екипа Будућности, која је данас одиграла јако добро и квалитетно. Види се да је мој колега на добром путу да направи квалитетну екипу, која ће многим клубовима у лиги помрсити рачуне. – додао је Војводић.

Представнике медија занимало је у којој мери је тај неки резултатски притисак “везао ноге” играчима Радничког и утицао на њихове резултате у последњих неколико кола.

Мислим да је потпуно нормално да играчи осећају притисак, чим играју у једном оваквом клубу. Потребно је само да буду прави онда када је то најпотребније. Ми промашујемо неке шансе које не бисмо смели, а очекујемо висок пласман на табели. Неопходно је и да се неки играчи коначно пробуде. – констатовао је кормилар Крагујевчана.

Пласман Радничког је тренутно испод очекивања, а да би се он поправио потребно је време да све “легне” на своје право место. Данашања победа могла би да представља помак у позитивном смеру за коначан излазак из резултатске кризе.

– Ја нисам селектирао ову екипу, али покушавам да из ње извучем максимум. Има ту помака, али све то може пуно боље. Потрудићемо се да у наставку сезоне поправимо свој положај на табели. У том смислу, ја се надам да ћемо ми већ у среду победити Графичар и тако ставити тачку на ову кризу. – закључио је Војводић.

P