Дарко Војводић нови тренер Радничког 1923

Фудбалски клуб Раднички 1923 именовао је Дарка Војводића за новог шефа стручног штаба. Нови тренер “црвених” са “Чика Даче” данас је званично представљен играчима, а потом је са њима одрадио и први тренинг.

Управа крагујевачког прволигаша је у експресном року успела да пронађе замену доскорашњем шефу стручног штаба Дејану Николићу, који пре пар дана споразумно раскинуо сарадњу са клубом.

Избор је пао на Дарка Војводића, 49-годишњег стручњака родом из Фоче, који је тренерско име изградио водећи бројне клубове у Републици Српској и Федерацији Босне и Херцеговине. Последњи ангажман имао је у Борцу из Бањалуке са којим је освојио Прву лигу Републике Српске и самим тим вратио овај клуб у Премијер лигу Босне и Херцеговине.

Као играч Дарко Војводић је један период своје каријере провео управо у Радничком 1923, где је у генерацији Катића, Спасића, Друлића, Лалатовића, Пелемиша носио капитенску траку. Управо то је био један од главних разлога због кога је Војводић добио поверење управе приликом избора новог шефа струке.

– Дарко Војводић је као играч две године носио дрес Радничког и сигурно је неко ко добро осећа овај клуб. Ја дубоко верујем да нам он може помоћи у остварењу циља који смо зацртали пре почетка сезоне. – изјавио је Александар Симовић, директор нашег клуба.

У свом првом обраћању играчима, нови тренер “црвених” са “Чика Даче” истакао је да од њих захтева максималну дисциплину, борбеност и веру у остварење зацртаних циљева.

– Без борбености и залагања нема ништа. Хоћу да сте јаки, снажни и сложни. Хоћу да када се окренеш и погледаш саиграча до себе, да будеш спреман погинути за њега. Нећу трпети недисциплину и јавашлук у свлачионици. Тражим од вас да ми верујете и ја ћу вама веровати. Када изгубим поверење, неће вас бити у тиму. То није претња, то је закон фудбала. Имамо прилику да будемо први и уђемо у Супер лигу, а сви знате шта то значи и за сам клуб и за вас играче. Убеђен сам да ми то можемо, јер да не верујем у вас и људе који воде овај клуб, сигурно не бих ни долазио овде. – поручио је Војводић у свом више него искреном уводном говору играчима.

Нови шеф струке Радничког 1923 искористио је прилику да похвали издање „црвених“ у сусрету са Синђелићем.

– Момци су се борили и показали да нису изгубили вољни моменат. То је оно што публика воли да види, јер она не трпи фолиранте. Дрес овог клуба је јако тешко носити и играчи морају бити спремни да на свакој утакмици дају свој максимум. Наш циљ и јесте да нађемо једанаест момака који ће се борити и гинути за овај клуб на терену, и ја вам се кунем да ће то тако бити. У том погледу код мене нема попуштања. – категоричан је Војводић.

Дарко Војводић је неко ко врло добро зна рецепт како се стиже до вишег ранга такмичења, будући да је током своје тренерске каријере то успевао да оствари у неколико наврата.

– Три године заредом уводио сам екипе у Премијер лигу БИХ, тако да добро знам како се то ради. Управо је то мој основни мотив доласка у Крагујевац, да Раднички 1923 обезбеди пласман у Супер лигу. – апострофирао је нови стратег Крагујевчана, који ће свој тренерски деби на клупи Радничког 1923 имати у недељу, када на “Чика Дачу” стиже Златибор из Чајетине.

YouTube player
P