“Црвени” спремни за премијеру

Дошао је и тај тренутак да се подигне завеса и популарна “бубамара” закотрља прволигашким теренима. Наша екипа ће премијерну утакмицу у новој сезони Прве лиге Србије одиграти на свом “Чика Дачи” у суботу, 3. августа, од 17 часова и 30 минута против Радничког из Пирота, повратника у овај ранг такмичења.

Стара изрека каже “добар почетак је пола посла”. У складу са овом максимом, фудбалери Радничког 1923 старт нове сезоне дочекују са огромном жељом да све оно што су у претходних месец дана увежбавали на тренинзима примене у пракси и дођу до сва три бода на премијери у суботу, и то пред својим навијачима.

Ужелели су се “црвени” такмичарских изазова, баш као и што се крагујевачка публика ужелела доброг фудбала. И док је велики број Крагујевчана јул провео одмарајући се и уживајући у лепотама грчког, турског или црногорског приморја, играчи Радничког напорно су тренирали како би што спремније дочекали почетак нове борбе за бодове. Под будним оком шефа стручног штаба Дејана Николића и његове “десне руке” Дарка Милисављевића, фудбалери крагујевачког прволигаша настојали су да што пре дођу до оптималног нивоа форме, непоходног да се одговори захтевима такмичења.

Ни управа нашег клуба није седела скрштених руку, већ је у договору са стручним штабом активно радила на јачању свих линија тима. Резултат свега – осам новајлија, кадрих да својим квалитетом подигну ниво игре Радничког за нијансу више.

Припремне утакмице одигране су против врло квалитетних и јаких ривала, што показује јасну амбицију Крагујевчана да се укључе у борбу за горњи део табеле. Било је ту и добрих и лоших детаља, а коначан закључак је да је овој екипи неопходно одређено време да уђе у одговарајућу такмичарску форму.

– Било је турбуленција у резултатима током припремног периода, мада је то нама било у другом плану, пошто смо искључиво били фокусирани на то да свим играчимо пружимо шансу да покажу своје квалитете, како бисмо видели на кога можемо да рачунамо. Имамо неколицину новајлија, којима је потребно одређено време да се уклопе у наш систем рада и да одговоре захтевима такмичења. Ми имамо одређени модел игре који захтева дисциплину и доста трчања, како би потом и тај индивидуални квалитет играча могао да дође до пуног изражаја. Ипак, мислим да спремно дочекујемо старт сезоне и да ћемо из утакмице у утакмицу још више подизати форму. – сматра тренер Крагујевчана Дејан Николић.

Слично размишља и штопер Лазар Петровић, који ће и у наредној сезони носити капитенску траку око руке.

– Мислим да смо добро радили у припремном периоду. Одиграли смо и пар јаких пријатељских утакмица у којима су резултати били шаренолики, али можда је и боље да то буде сада тако, него када почне првенство. Генерална проба против Борца показала је одређене пропусте у нашој игри, које ћемо сигурно исправити до премијере са екипом Радничког из Пирота. – изјавио је Петровић и позвао публику да у суботу буде “дванаести играч” екипе Радничког.

Пирот, град познат по ћилиму, качкаваљу и чувеној “пегланој кобасици”, од ове сезоне може се поново подичити и фудбалским прволигашем. Наиме, екипа пиротског Радничког сe освајањем првог места у Српској лиги Исток прошле сезоне експресно вратила у друштво прволигаша, које је напустила у сезони 2017/18, а жреб је тако хтео да прву, повратничку утакмицу у Првој лиги Србије одигра управо у Крагујевцу, на стадиону “Чика Дача”.

Стручни штаб Крагујевчана имао је прилику да се уживо увери у квалитете предстојећег ривала, који је, иако можда на папиру слабији од “црвених”, ипак неко ко захтева респект и максималан приступ.

– Имали смо прилику да гледамо екипу Радничког у утакмици са Динамом из Врања, тако да смо упознати са свим добрим и лошим елементима у игри противника. Приметно је да се ради о дисциплинованој екипи, која не излази много високо и настоји да кроз контре и полуконтре дође у саму завршницу напада. Свакако да могу бити веома опасни уколико им се остави довољно простора. Због тога ми морамо да се потрудимо да наметнемо свој начин игре, да будемо дисциплиновани и агресивни на лопту, и ако то будемо успели да испоштујемо, можемо да се надамо добром резултату. – изнео је своје опсервације Дејан Николић.

Тренер Радничког 1923 каже да у овом тренутку има малтене јасну представу о тиму који ће супротставити Пироћанцима у суботу. Додаје и да ће оних пар недоумица убрзо отклонити…

– Ове две-три последње припремне утакмице дале су нам јаснију слику о томе који играчи заслужују да буду у ужој конкуренцији за тим. Имам пар мањих недумица око састава, али генерално имам у глави тим за суботу. Можда дође до једно две промене у односу на састав који је почео утакмицу против Борца. Наравно, играчи који се буду најбоље осећали и буду у најбољој форми, сигурно ће изаћи на терен у суботу. – апострофирао је Николић, који на премијери сигурно неће моћи да рачуна Слађана Мијатовића и Жељка Жерађанина услед повреда.

Последњи пут предстојећи ривали састали су се управо у сезони 2017/18, коју су Пироћанци завршили у зони испадања. Занимљиво да је тада пиротски Раднички био успешнији и савладао Крагујевчане на свом терену са 2:1, док је узвратна утакмица на “Чика Дачи” окончана без голова – 0:0.

Сусрет првог кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Радничког из Пирота игра се у суботу, 3. августа, на стадиону “Чика Дача” са почетком од 17 часова и 30 минута.

Улазнице за ову утакмицу по цени од 200 динара продаваће се на билетарници стадиона “Чика Дача” непосредно пред почетак сусрета.

НОВА ТАБЛА НА ГЛАВНОЈ КАПИЈИ СТАДИОНА

А сада једна лепа вест која излази ван оквира самог фудбалског терена. Наш клуб је током недеље организовао акцију замене постојеће табле са називом стадиона испред главне капије.

Уместо дотрајале табле, коју је очигледно нагризао зуб времена, постављена је нова табла модерног дизајна, која је осветљена ЛЕД расветом. Сигурно да ће ова нова табла допринети атрактивнијем изгледу стадионског комплекса и привући пажњу посетиоцима.

P