“Црвени” решени да наплате дуг Жарковчанима на пролећној премијери

После тромесечне паузе, овог викеда поново ће заживети прволигашки терени широм Србије. Наша екипа ће на пролећној премијери, у суботу од 14 часова на стадиону “Чика Дача”, угостити дужника из јесењег дела сезоне, екипу ОФК Жарковa.

У наставак такмичења “црвени” улазе са жељом да поправе утисак из јесењег дела сезоне и домогну се места у плеј-офу. Крагујевчани су током протеклог припремног периода напорно тренирали, како би што спремније ушли у пролећну битку за бодове, а одиграли су и седам контролних утакмица, у којима су забележили скор од пет победа, уз по један реми и пораз.

И поред одређених позитивних помака у игри своје екипе, шеф струке крагујевачког прволигаша Дарко Милисављевић мораће да обрати пажњу на поједине ситнице које је потребно што пре кориговати, како његов тим не би дошао у ситуацију да беспотребно расипа драгоцене бодове. Доласком нападача Ненада Радоњића “освежен” је офанзивни ред, па Крагујевчани више не би требали да имају проблема са реализацијом, као што је то био случај током првог дела сезоне.

Прави тест онога што је учињено током зимског периода припрема представљаће дуел са екипом ОФК Жаркова, у суботу на “Чика Дачи”. Биће то лепа прилика за “црвене” да победом обрадују своје верне присталице и уједно се реванширају Београђанима за пораз у првом делу такмичења.

Гостовање у Жаркову остало је у горком сећању Крагујевчанима, не само због пораза (0:2), већ пре свега због скандалозних судијских одлука на њихову штету. Не само да је екипа Жаркова повела голом из дискутабилног једанаестерца, него је при том и Лазар Петровић преоштро санкционисан црвеним картоном, да би у самом финишу “поцрвенео” и Ђорђе Максимовић, тако да је Раднички 1923 ову утакмицу окончао са девет играча на терену.

Сада се нашим момцима пружа идеална прилика да Београђанима наплате дуг и покажу да су незаслужено изгубили бодове у Жаркову.

У односу на пређашњу утакмицу, екипа ОФК Жаркова претрпела је значајне промене у свом играчком саставу. То је по правилу мач са две оштрице, јер је потребно одређено време да се нови играчи уиграју и “саживе” са остатком екипе.

Жарково је “презимило” на десетој позицији прволигашке табеле, тик изнад Крагујевчана, који за Београђанима заостају само један бод. Реч је о једној прилично непредвидивој екипи, која је најопаснија онда када се потцени. Одбрана Радничког 1923 посебну пажњу мораће да обрати на Стеву Николића, најбољег стрелца екипе Жаркова са шест постигнутих голова.

Свакако да “црвенима” неће мањкати мотива у предстојећем сусрету са Жарковчанима, али остаје бојазан да би у тој силној жељи за победом могли и да сагоре. Због тога је нужно стрпљење и максималан опрез, будући да је екипа Жаркова у стању да и најмању неопрезност сурово казни.

Наравно, неизоставан фактор у суботњем дуелу биће и крагујевачка публика, која се за време зимске паузе сигурно ужелела фудбала, па се очекује да трибине стадиона “Чика Дача” бити испуњене у завидном броју.

Улазнице по цени од 200 динара продаваће се на стадиону “Чика Дача” непосредно пред почетак саме утакмице.

P