“Црвени” крећу са тестирањима на Ковид-19, тренинзи од четвртка

Сходно побољшању епидемиолошке ситуације на територији Републике Србије, Кризни штаб је одлуком од 28. априла допустио спортистима обављање групних тренинга на отвореном простору. Тако ће после више од месец дана паузе фудбалерима Радничког 1923 бити омогућен повратак редовним тренажним активностима на стадиону “Чика Дача”, али уз поштовање превентивних мера заштите, прописаних од стране надлежних институција.

Захваљујући предусретљивости и одличној реакцији Дома здравља Крагујевац, oд уторка, 5. маја, креће тестирање свих фудбалера, чланова стручног штаба и запослених у клубу на присуство вируса Кoвид-19. Тестирања ће се вршити у мањим групама и уколико резултати на присуство вируса буду негативни, већ у четвртак, 7. маја, прва група тестираних фудбалера могла би да крене са тренинзима.

Клуб је уз помоћ локалне самоуправе уложио максималне напоре да испоштује препоруке надлежних институција и изврши све неопходне припреме за обављање тренажних активности на стадиону “Чика Дача”. Извршена је дезинфекција свих клупских просторија, набављена је сва неопходна заштитна опрема (маске, рукавице, средства на бази медицинског алкохола), а играчима су дате јасне инструкције како да се понашају пре, у току и након тренинга.

Подсетимо, “црвени” су на принудну паузу отишли 16. марта, само дан након првенствене утакмице са Колубаром, када је на територији Републике Србије проглашено ванредно стање. Током паузе, фудбалери Радничког су у кућним условима обављали индивидуалне тренинге по специјалном програму добијеном од стране стручног штаба, који ће им делимично олакшати повратак у редован тренажни процес.

Када је у питању наставак такмичарске сезоне, иако још увек нема званичних информација од стране Фудбалског савеза Србије и Заједнице суперлигаша и прволигаша, све чешће се помиње помиње 30. мај као датум када би лопта поново могла да се закотрља српским теренима. Клубовима је дата могућност да се изјасне о жељеном моделу окончања сезоне, односно да ли су за то да се игра плеј-оф и плеј-аут или не, а коначна одлука о систему такмичења требала би да буде саопштена 6. маја.

P