Чекајући на прву “тројку” у гостима

У понедељак, 16. септембра, фудбалере Радничког 1923 очекује гостовање ОФК Жаркову, у последњој утакмици 9. кола Прве лиге Србије. Крагујевчани се надају да би на овом гостовању могли да дођу до првог тријумфа на страни у текућој сезони, којим би значајно побољшали положај на табели.

После осам одиграних кола “црвени” заузимају десето место на табели са једанаест освојених бодова. С обзиром на суперлигашке амбиције, овакав пласман сигурно је испод жеља и очекивања у крагујевачком клубу, мада са друге стране заостатак Радничког 1923 у односу на водећи Металац износи свега четири бода, што значи да су све екипе прилично уједначене по питању учинка у досадашњем делу сезоне и ниједан тим се није превише издвојио на табели.

Дакле, Крагујевчани би са пар добрих резултата у низу могли да се етаблирају при самом врху табеле, где им је сходно квалитету играчког кадра и место. Долазак новог тренера Дарка Војводића евидентно је унео неку нову енергију међу играчима крагујевачког прволигаша, што је показао и претходни сусрет са Златибором. Сигурно да ће игра Радничког временом бити све боља и боља и што је најважније, бодови се више неће тако лако просипати, посебно не на “Чика Дачи”, где је крагујевачки тим претрпео два пораза на пет одиграних сусрета.

Наравно, уколико желе успон на табели, “црвени” ће морати да складиште бодове и са гостовања. У складу са тим, фудбалери Радничког 1923 одлазе на ноге ОФК Жаркову решени да се коначно “осладе” у гостима и упишу прву “тројку” ван свог “Чика Даче”.

Свесни су Крагујевчани да ће наспрам себе имати једну јако тврду такмичарску екипу, која веома тешко препушта бодове противнику. Жарково је у досадашњих осам кола сакупило дванаест бодова и налази се четири позиције изнад нашег тима на табели.

Ради се о екипи која представља спој искуснијих играча, махом са иностраним стажом, и младих београдских фудбалера, који су жељни афирмације у прволигашком друштву. Стручним штабом руководи Огњен Короман, некадашњи фудбалер репрезентативног калибра, који је један део играчке каријере провео и на “Чика Дачи”.

– Жарково је тврда екипа, али Раднички мора увек да иде на победу. Најважније је да се са овог гостовања вратимо са било каквим бодовним пленом. Атмосфера у екипи одлична и сви момци су спремни да дају сто одсто у жељи да забележимо позитиван резултат. – изјавио је Слађан Никодијевић, ударна нападачка игла Крагујевчана.

У прошлој сезони Раднички 1923 је успео да дође до сва три бода у Жаркову (1:0), док је узвратни сусрет на “Чика Дачи” завршен поделом плена (1:1).

Сходно учинку у досадашњих осам кола, не би требало очекивати неку превише отворену утакмицу у Жаркову, а бодове ће освојити екипа која буде имала више дисциплине у игри и концентрације у самој завршници напада.

Сусрет 9. кола Прве лиге Србије између ОФК Жаркова и Радничког 1923 игра се у понедељак, 16. септембра, на стадиону у београдском насељу Жарково са почетком у 16 часова и 30 минута.

P