“Бомба” за крај прелазног рока: Немања Томић за остварење суперлигашких снова

Наш клуб је у финишу прелазног рока добио капитално појачање. Ради се о Немањи Томићу (32), момку који је прве фудбалске кораке начинио управо на “Чика Дачи”, а потом се у потпуности афирмисао у дресу београдског Партизана, заслуживши при том и позив у национални тим, за који је наступио у пет наврата.

Томић је за први тим Радничког 1923 дебитовао још као шеснаестогодишњак, чиме је постао најмлађи првотимац у историји крагујевачког клуба. Његов играчки потенцијал врло брзо су уочили људи из београдског Партизана, који су га лета 2006. године приволели у своје редове.

Уследио је период каљења у Телеоптику, све док у јануару 2009. године није добио прекоманду у први тим “црно-белих”. Већ након првих пар наступа у дресу Партизана, млади фудбалер је скренуо пажњу шире спортске јавности, која је почела да га обасипа хвалоспевима.

За четири године колико је провео у Хумској, Немања Томић је забележио 152 наступа у “црно-белом” дресу и постигао 31 гол. Активно је учествовао у освајању пет титула државног првака, као и два трофеја у Купу Србије. Добре партије у дресу Партизана донеле су Томићу позив у национални тим Србије, за који је уписао пет наступа и постигао један гол.

Након боравка у Партизану, Томић се отиснуо пут Турске. Најпре је три године носио дрес Генчлербирлигија, а затим је провео једну сезону у друголигашу Гиресунспору.

После кратке епизоде у грчком друголигашу Трикали, уследио је повратак у Србију, где је Томић наступао за Земун, нишки Раднички и Радник из Сурдулице.

Током овог лета сада већ искусни фудбалер средине терена је заједно са Марком Мирићем и Милошем Видовићем одржавао форму на “Чика Дачи”, чекајући на праву понуду из иностранства, да би у самом финишу прелазног рока ипак одлучио да потпише једногодишњи уговор са матичним клубом, који има озбиљне такмичарске амбиције у овој сезони.

Иако је већ закорачио у позне играчке године, Немања Томић и даље плени фудбалским мајсторством, у шта је стручни штаб Радничког 1923 могао да се увери у припремним утакмицама уочи почетка сезоне.

Играч Томићевог калибра биће сигурно значајан адут Крагујевчана у походу на Супер лигу Србије, која је ове године, чини се, никада ближа.

P