Аутогол преломио утакмицу

Неће фудбалерима Радничког 1923 у лепом сећању остати данашње гостовање подно Рудника. Тамо где су претходних година редовно освајали бодове, “црвени” су доживели један од најтежих удараца у досадашњем делу првенства.

И поред прилично убедљивог пораза, шеф струке крагујевачког суперлигаша Владимир Раденковић није имао превише тога да замери својим играчима, који су држали утакмицу под контролом све до тог несрећног аутогола у 71. минуту, а онда су били приморани промене план игре и у потпуности се отворе, што је довело до резултатског дебакла.

– Ја сам још у најави утакмице напоменуо да је Металац једна технички јако обучена екипа са јасном физиономијом игре. Ми смо покушали да им се супротставимо на једини начин на који смо могли у овом тренутку, а то је са ниским блоком, уз свесно препуштање поседа лопте противнику. Мислим да смо то јако добро радили у већем делу утакмице, све до тог несрећног аутогола, када смо били принуђени да се у потпуности отворимо и кренемо на све или ништа, што је екипа Металца искористила да нас казни са још два гола у судијској надокнади времена. Немам много тога да замерим својим играчима, с обзиром да су били изложени великим напорима у последњих седам-осам дана. Окрећемо се сада утакмици са Колубаром у петак, која нам је јако битна пред одлазак на нову првенствену паузу – изнео је своју анализу данашње утакмице шеф струке Крагујевчана.

За Милановчане је ова утакмица била од изузетне важности након серије не баш сјајних резултата на почетку такмичења. Показали су фудбалери Металца огромну жељу за победом, одиграли максимално ангажовано током свих деведесет минута, због чега су на крају и награђени убедљивим тријумфом.

– Јако добра утакмица за нас. Раднички нам је задавао доста проблема са ниско постављеним блоком и брзом транзицијом из које је покушавао да нас угрози. Неки мој утисак је да смо у првом полувремену мало више журили и настојали да на неке нерезонске начине да дођемо до поготка. У другом полувремену смо мало променили распоред играча на терену и покушали смо да центаршутевима са полудистанце и ударцима са дистанце пробијемо дефанзивни блок Радничког. Из једне такве ситуације дошао је и аутогол који нам је донео вођство. Након тога се утакмица отворила, постигли смо још два гола и учинили победу прилично убедљивом, мада је неки мој утисак да је коначан резултат ипак превисок. Јако сам срећан и задовољан након ове победе која нам много значи за наставак првенства – констатовао је Жарко Лазетић, стратег Милановчана.

РФК1923 ТВ

P