Александар Линта нови кормилар “црвених”

Фудбалски клуб Раднички 1923 решио је питање новог шефа стручног штаба. Избор је пао на Александра Линту, перспективног стручњака жељног афирмације, који ће покушати да одговори високим амбицијама клуба са “Чика Даче” у наступајућој сезони.

Линта је након петнаестогодишњег играчког стажа на Исланду, одлучио да се врати у Србију и окуша се у тренерским водама.

Обављао је функцију помоћног тренера у Вождовцу и Војводини, као и љубљанској Олимпији, где је након смене Илије Столице преузео руковођење првим тимом. Био је то први и до сада једини Линтин самостални тренерски ангажман, који је и поред солидних резултата окончан након свега седам утакмица.

Пре доласка на “Чика Дачу”, Линта је две године радио као помоћни тренер у казахстанском Иртишу. Након што је клуб из Павлодара због финансијских проблема био принуђен да иступи из Премијер лиге Казахстана, Линта се вратио у Србију, где су га убрзо контактирали челници Радничког 1923 и понудили му упражњено место на клупи крагујевачког прволигаша.

Нема сумње да је пред 44-годишњим стручњаком велики изазов, с обзиром на репутацију и амбиције клуба са “Чика Даче”, али је он спреман да одговори високим очекивањима навијача и оправда поверење управе.

P