“Црвени” спремни да се реванширају Новосађанима

После серије од три узастопна гостовања, фудбалери Радничког 1923 овог викенда поново ће заиграти пред својом публиком. У суботу на “Чика Дачу” стиже екипа новосадског Кабела, која је на старту сезоне победила наш тим са 3:2, па ће сходно томе изабраници Дарка Војводића имати мотив више да се Новосађанима реванширају са каматом.

Четири бода освојили су наши момци на претходна три гостовања, што је сасвим солидан учинак, с обзиром на згуснут распоред и квалитет ривала. Ученици Дарка Војводића коначно су ове недеље имали нешто више времена за одмор и припрему врло важне утакмице са Кабелом у суботу.

Јасно је да уколико Раднички жели пробој у горњи део табеле, мора да добија утакмице код куће. Вероватно је и нешто слабији учинак на домаћем терену главни узрок лошијег пласмана Крагујевчана на табели. Због тога се победа против екипе Кабела намеће као императив, посебно јер “црвене” у наступајућем периоду очекује низ заиста тешких утакмица.

Екипа Кабела је, уз београдски Графичар, хит досадашњег дела првенства. Ретко ко је очекивао да ће новајлија у прволигашком друштву после шеснаест одиграних кола бити при самом врху табеле. Додуше, Новосађани би могли значајно да назадују на табели, уколико се информација која се појавила у медијима испостави као тачна и Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије заиста одузме екипи Кабела десет бодова због спорне утакмице са Смедеревом.

У сваком случају, Кабел се у досадашњем делу сезоне показао као једна прилично неугодна такмичарска екипа, против које је јако тешко играти. Поред добрих игара на свом терену, где још увек не зна за пораз, Кабел се показао и као не баш пожељан гост, будући да је славио на гостовањима у Горњем Милановцу, Добановцима и Пироту.

Први овосезонски сусрет Кабела и Радничког 1923 био је изузетно динамичан и резултатски неизвестан до самог краја. Новосађани су имали предност од два гола, коју је наш тим успео да анулира, али је поготком Балабановића четири минута пре краја утакмице, домаћин ипак успео да дође до сва три бода.

У табору Крагујевчана су жељни да поправе утисак са гостовања у Пироту у прошлом колу и уједно се реванширају предстојећем ривалу за пораз на старту сезоне.

– Осећамо потребу да се пред нашим навијачима искупимо за пораз у Пироту претходног викенда, а такође и да се реванширамо Кабелу за пораз у првој утакмици. Настојаћемо да испоштујемо договор из свлачионице и дођемо до победе, која би нам много значила у овом тренутку. Позвао бих публику да у што већем броју дође на “Чика Дачу” у суботу и пружи нам подршку у предстојећем сусрету – поручио је млади Ђорђе Максимовић, један од најталентованијих изданака омладинске школе Радничког.

Дакле, треба очекивати један врло занимљив сусрет на “Чика Дачи”, у коме наш тим мора да буде максимално фокусиран свих деведесет минута. Уз борбену и агресивну игру од првог минута и подршку са трибина, изабраници Дарка Војводића могу доћи до жељеног исхода и искорака на табели.

Утакмица 17. кола Прве лиге Србије између Радничког 1923 и Кабела игра се у суботу од 13 часова и 30 минута на стадиону “Чика Дача”.

Улаз је 200 динара.

P