Наставља се резултатска агонија наших омладинаца, који су на данашњем гостовању екипи Рада доживели свој пети узастопни пораз у Омладинској лиги Србије – 3:1 (2:0). Утакмица је практично решена у првих пола сата игре када је домаћин стекао предност од два гола, која се испоставила недостижном за Крагујевчане.

Стратег “ђаволичића” Милош Симић ни на овој утакмици није могао на неколицину битних играча, чији се изостанак и те како осетио у игри његовог тима, који није био у стању да се супротстави веома мотивисаним “грађевинарима”, за које је победа у данашњем сусрету била апсолутни императив, с обзиром на прилично неповољан положај на табели.

Није фудбалерима Рада дуго требало да дођу до почетног капитала. У току је био 15. минут утакмице када је Репац добро одмереним и врло прецизним ударцем послао лопту иза леђа Матије Младеновића. Предност “грађевинара” дуплирао је Панев у 30. минуту, ухвативши Младеновића у раскораку.

Заостатак од два гола није обесхрабрио “ђаволчиће”, који су средином другог полувремена успели да ублаже заостатак поготком Николе Букумире, да би све дилеме око победника данашње утакмице на Бањици отклонио Родриго у 78. минуту.

“Ђаволчићи” су упркос данашњем поразу задржали осмо место на табели, али ће морати што пре да пронађу излаз из тренутног резултатског ћорсокака јер би у супротном могли озбиљно да угрозе опстанак у најквалитетнијем рангу такмичења.

Наредни дуел против имењака са Новог Београда на “Чика Дачи” идеална је прилика да изабраници тренера Милоша Симића коначно прекину овај резултатски пост и дођу до свог првог тријумфа у пролећном делу првенства.

РАД – РАДНИЧКИ 1923 3:1 (2:0)

БЕОГРАД
Помоћни терен ФК Рад.
Гледалаца: 100.
Судија: Александар Лукић (Дивци).
Стрелци: Репац у 15, Панев у 30. и Родерик у 78. минуту за Рад, а Букумира у 65. минуту за Раднички 1923.
Жути картони: Живановић, Репац, С. Рупар (Рад), Половина (Раднички 1923).

РАД: Стевановић, Родерик, Константинов, А. Рупар, Живановић, Вукомановић, Панев (од 46. Попсековић), Пахомов, Тркуља (од 46. Ненадовић), Репац (од 78. Милин), Радовановић (од 80. С. Рупар).

РАДНИЧКИ 1923: Младеновић, Угреновић (од 46. Томић), Д. Ристић (од 78. Јевтовић), Пантовић (од 46. Букумира), Перовић, С. Ђорђевић, Половина, Којић (од 46. Димитријевић), А. Ристић, Петровић, Марисављевић (од 78. Огњановић).

P