Омладинцима само бод против Бродарца

Ни у другој утакмици пролећног дела сезоне у Омладинској лиги Србије наши омладинци нису успели да дођу до тријумфа. Након пораза од ИМТ-а на пролећној премијери прошлог викенда, “ђаволчићи” су данас на свом терену ремизирали са некадашњим прваком Србије, екипом Бродарца – 1:1 (1:1).

Имао је стратег “ђаволчића” Милош Симић доста проблема пред данашњу утакмицу, с обзиром да због повреда није могао да рачуна на двојицу веома битних играча Николу Букумиру и Николу Маринковића. Наведени кадровски проблеми нису спречили Крагујевчане да у дуел са некадашњим шампионом државе уђу са највишим могућим очекивањима, али су се на крају ипак морали задовољити само једним освојеним бодом, који је, када се све сагледа, можда и најреалнији исход данашње прилично борбене, али не претерано садржајне фудбалске представе на помоћном терену стадиона “Чика Дача”.

Сам почетак утакмице наговестио је знатно боље издање изабраника тренера Симића у односу на пролећну премијеру против ИМТ-а. Брзоноги Јовановић је незгодним ударцем у 3. минуту ставио на прво озбиљније искушење голмана Бродарца Ганића, који је крајњим напором успео да скрене лопту у корнер.

Након почетне иницијативе домаћина, уследио је период затишја на терену, који је потрајао све до 37. минута, када је Михајло Чупић малтене прву озбиљнију акцију гостујуће екипе претворио у почетно вођство. Лопта је после центаршута са леве стране погодила једног од дефанзиваца домаће екипе и одбила се право до “десетке” Бродарца, који је добро одмереним ударцем са десетак метара приморао Стефана Лешњака на капитулацију.

Кратко је трајала радост фудбалера Бродарца, с обзиром да је само минут касније хитроноги Андреја Ристић искористио сјајну дубинску лопту Луке Милојевића да донесе изједначење домаћем тиму.

Наставак утакмице није донео промену резултата, мада су гости два пута озбиљно запретили у другом полувремену, најпре у 71. минуту преко Милојевића, а затим и после прекида у 79. минуту, када је пречка била савезник крагујевачког тима.

Иначе, гости су утакмицу окончали са десеторицом играча на терену, будући да је Вељко Петровић у прилично кратком временском интервалу зарадио две јавне опомене.

“Ђаволчићи” су након само једног освојеног бода у прва два пролећна кола пали са трећег на четврто место првенствене табеле са 35 бодова.

Изабраници тренера Милоша Симића поново ће на терен већ у среду, када их у оквиру ванредног 20. кола очекује гостовање екипи Чукаричког, коју су савладали у првом делу сезоне на “Чика Дачи” са минималних 1:0.

РАДНИЧКИ 1923 – БРОДАРАЦ 1:1 (1:1)

КРАГУЈЕВАЦ
Помоћни терен стадиона “Чика Дача”.
Гледалаца:
100.
Судија: Стефан Филиповић (Јагодина).
Стрелци: А. Ристић у 38. минуту за Раднички 1923, а Чупић у 37. минуту за Бродарац.
Жути картони: Ђорђевић, Милојевић (Раднички 1923), Вујетић, Сретеновић, Пепић, Чупић, Врањеш, В. Петровић (Бродарац).
Црвени картон: Вељко Петровић (Бродарац) у 83. минуту.

РАДНИЧКИ 1923: Лешњак, Угреновић, Д. Ристић, Перовић, Томовић, Ђорђевић, Јовановић, Томић (од 70. Миленковић), А. Ристић (од 77. Арсенијевић), Милојевић, Петровић (од 81. Огњановић).

БРОДАРАЦ: Ганић, Милојевић, Вујетић, Милошевић, Сретеновић (од 70. Маљукан), Пепић (од 77. Атанасијевић), Чупић (од 81. Баровић), Врањеш, Ђокић (од 59. С. Петровић), Петровић, Соловеи (од 55. Стевановић).

P