Зоран Милинковић решење за упражњену клупу “црвених”

Фудбалски клуб Раднички 1923 је за новог шефа стручног штаба именовао Зорана Милинковића, искусног стручњака завидне тренерске каријере, који ће покушати да врати крагујевачки тим са резултатске странпутице и уведе га у мирније воде.

Неизвесност око избора новог шефа струке крагујевачког суперлигаша није предуго трајала. Управа клуба са “Чика Даче” одлучила се за проверено тренерско име, човека који се доказао скоро двоценијским радом у бројним домаћим и иностраним клубовима.

У највећа Милинковићева тренерска постигнућа убрајају се освојена титула државног првака са београдским Партизаном, кога је увео и у групну фазу Лиге Европе, затим финале Купа Србије са новосадском Војводином, као и увођење лазаревачке Колубаре у Линглонг Супер лигу Србије прошле сезоне.

Последњи тренерски ангажман пре доласка у срце Шумадије 53-годишњи стручњак имао је у бањалучком Борцу.

– Велика ми је част и задовољство што сам дошао у клуб дуге и светле традиције као што је Раднички. Испред нас је пуно посла, један тежак и одговоран задатак, али верујем да ћемо уз велики рад и посвећеност свих људи у клубу, као и око њега, успети да остваримо жељени циљ, а то је опстанак у лиги. Добио сам пуно информација о екипи од стране својих сарадника и искрен да будем једва чекам да почнем са радом, како би у том непосредном контакту са играчима лоцирао одређене проблеме и покушао да их отклоним. Верујем у потенцијал ове екипе и сматрам да она може много више у односу на тренутну ситуацију. На мени и мојим сарадницима је да учинимо све што је у нашој моћи да кроз један мукотрпан рад извучемо екипу из резултатске кризе – поручио је на свом званичном представљању Зоран Милинковић, коме ће у раду асистирати Владимир Волков и Радован Јовановић, са којима је претходно успешно сарађивао у лазаревачкој Колубари.

Од Милинковића се очекује да својим знањем, искуством и ауторитетом донесе одређену резултатску стабилност екипи са “Чика Даче” и приближи је остварењу приоритетног циља, а то је опстанак у суперлигашком друштву.

– Одлучили смо се за једног искусног тренера са великим ауторитетом, од кога очекујемо да стабилизује екипу и подигне ниво такмичарске дисциплине, што је, по мом мишљењу, био и главни проблем у неком претходном периоду. Верујемо да ће под Милинковићевом тренерском палицом тим изгледати знатно компактније, агресивније и дисциплинованије на терену, а да ће као продукт тога доћи и бољи резултати – изјавио је спортски директор крагујевачког клуба Славко Перовић.

Милинковић ће свој деби на клупи “црвених” имати већ у недељу на гостовању суботичком Спартаку.

РФК1923 ТВ

P