Војводић: Срамотно издање

По устаљеном обичају, после утакмице Радничког 1923 и Кабела у просторијама клуба са “Чика Даче” одржана је конференција за медије, на којој су се представницима “седме силе” обратили тренери данашњих ривала, Зоран Васиљевић и Дарко Војводић.

Шеф струке Новосађана Зоран Васиљевић био је задовољан издањем своје екипе, која је остварила четврту победу на гостујућим теренима ове сезоне.

– Играли смо заиста добро у првом полувремену, контролисали игру и створили две стопостотне шансе, од којих смо једну искористили. У другом полувремену Раднички је преузео теренску иницијативу, тако да смо тај период игре малтене провели на својој половини терена. Са два корпулентна нападача, Раднички нам је задавао пуно проблема у другом делу утакмице и ја сам се искрено прибојавао да ћемо примити гол. Међутим, када у екипи имате играче попут голмана Вуклиша и Говедарице, који су продужена рука тренера на терену, онда вам је много лакше да издржите тај притисак. При том смо успели да створимо 2-3 добре шансе из контранапада, које нисмо реализовали, али ја немам шта да замерим мојим играчима, јер су то ипак млади момци и надам се да ће временом учити из тих својих грешака. Искористио бих прилику да се захвалим Радничком на гостопримству и фер и коректној утакмици. То је један велики клуб који заслужује да буде на бољој позицији на табели – констатовао је Васиљевић.

Данашњи пораз тешко је пао тренеру Крагујевчана Дарку Војводићу, који је без увијања, искрен као и увек, појаснио како се осећа у овом тренутку.

– Кабел је показао да је боља екипа од нас и заслужено је победио. Од првог минута знали су шта желе, те су у складу са тим и одиграли утакмицу. Показали су да су једна чврста, јака, такмичарска екипа, дакле, све оно што ми нажалост нисмо. Ја сам се надао да смо после ове серије од три узастопна гостовања дошли мало к себи, али очигледно да нисмо. Мене је заиста, гледајући са стране, било срамота нашег данашњег издања. Тотални недостатак жеље, хтења, квалитета, многих ствари… Похвалио бих публику која је данас свих деведесет минута била уз нас и да при том није упутила нити једну ружну реч. Мислим да ови момци и не схватају колико су привилеговани што играју за овај клуб, штавише, за поједине је то једна врста терета. Ја једино што могу, то је да се извиним свима онима који су били на нашем стадиону данас за ово срамотно издање моје екипе – поручио је Војводић.

Шеф струке Крагујевчана осврнуо се и на узроке осцилација у игри његовог тима.

– Променљиве игре су одлике неспремне екипе. Када идете на припреме током лета, онда се спремате за октобар и новембар, дакле, два пресудна месеца у јесењем делу сезоне. Уколико то не урадите како треба, онда је логично да не можете победити никога у том периоду. На све то надовезују се и проблеми са повредама. Ми смо имали случај да нам се јуче на тренингу повредио Максимовић, а да су Ковачевић и Здравковић тек изашли из повреда. Ја сам у незавидној ситуацији и срамота ме је до неба што моја екипа изгледа овако како изгледа. Једноставно, нема речи ни начина да изразим како се осећам у овом тренутку. Ипак, ово је велики клуб, који воде добри људи и који има сјајне навијаче, тако да се надам да ће врло брзо Раднички бити тамо где треба да буде – додао је Војводић.

P