Високи Пишчевић појачао конкуренцију у везном реду “црвених”

Дан након промоције новог шефа стручног штаба Ненада Лалатовића, Фудбалски клуб Раднички 1923 добио је још једно значајно појачање у играчком кадру. Некадашњи фудбалер београдског Рада, Јавор Матиса и летонске Риге Недељко Пишчевић (26) носиће дрес крагујевачког суперлигаша до краја текуће сезоне.

Пишчевић је прве фудбалске кораке начинио у београдском Булбудерцу, а потом је наступао за млађе селекције Обилића и Црвене звезде. Сениорски стаж започео је у екипи Синђелића, док је прва суперлигашка искуства стицао играјући за београдски Рад.

Наредна фудбалска дестинација у Пишчевићевој каријери био је Јавор Матис из Ивањице, где је носио и капитенску траку, да би у јануару прошле године појачао редове троструког шампиона Летоније, екипе Риге.

Са својом висином од 191 центиметара Пишчевић је играч који врло успешно може да одговори задацима на више позиција у тиму, а најбоље се сналази у улози дефанзивног везног играча.

– Дошао сам у Раднички 1923 са жељом да помогнем екипи у борби за опстанак у лиги. Надам се да ћу оправдати очекивања и да ћемо на крају сезоне остварити зацртани циљ. Похвалио бих организацију клуба, која је на једном изузетно високом нивоу, као и стручни штаб, који је у стању да извуче максимум из ове екипе – поручио је нови члан “црвених” са “Чика Даче”.

Недељко Пишчевић је осмо појачање Радничког 1923 у зимском прелазном року. Претходно су опрему крагујевачког суперлигаша задужили дефанзивци Марко Гајић, Никола Андрић, Марко Јанковић и Љубиша Пецељ, затим играчи средине терена Никола Ковачевић и Милош Милисављевић, као и нападач Војо Убипарип.

РФК1923 ТВ

P