Тандем младих црногорских фудбалера на “Чика Дачи”

Играчки кадар крагујевачког суперлигаша од данас је јачи за двојицу нових фудбалера. У питању су потенцијални репрезентативац Црне Горе и повратник из иностранства Момчило Рашо и члан младе селекције популарних “соколова” Милош Брновић.

Момчило Рашо има 24 године и игра на позицији штопера. Највећи део своје каријере провео је у иностранству, играјући у клубовима из Чешке, Северне Македоније и Летоније. Последњи ангажман имао је у једној од водећих екипа кипарског шампионата АЕЛ-у из Лимасола, за коју је наступао претходне три сезоне и са којом је освојио национални куп. Рашо је прошао све млађе селекције Црне Горе, забележио је дванаест наступа за младу селекцију “соколова”, а тренутно се налази на ширем списку А репрезентативаца. Са крагујевачким клубом потписао је уговор до краја сезоне.

Долазак у Раднички 1923 видим као прилику за додатни искорак у каријери. Знам да је то клуб са великом традицијом, који је заслужио да постане стандардни суперлигаш. Први утисци по доласку у клуб су више него позитивни, саиграчи су ме одлично прихватили и надам се једној јако успешној сезони – поручио је црногорски интернационалац приликом званичне промоције на “Чика Дачи”.

Црвени дрес крагујевачког суперлигаша задужио је и Милош Брновић, 21-годишњи фудбалер средине терена и млади репрезентативац Црне Горе. Брновић стиже из екипе ОФК Титоград за коју је одиграо око шездесетак утакмица у Првој лиги Црне Горе. Овај перспективни, поливалентни фудбалер, који је уписао шест наступа за младу селекцију Црне Горе, верност клубу са “Чика Даче” орочио је на три године.

– Дошао сам у Раднички 1923 зато што сматрам да је то корак напред у мојој каријери и зато што је то клуб са великом традицијом и сјајним навијачима, који је организован по највишим стандардима. Такође, жеља ми је била да се окушам у Линглонг Супер лиги Србије, која је по квалитету јаче такмичење у односу на црногорско првенство– констатовао је нови члан Радничког 1923.

Спортски директор Радничког 1923 Славко Перовић истиче да се долазак двојице црногорских фудбалера уклапа у жељену концепцију тима, која се базира на младим и атлетски потентним играчима, кадрим да одговоре захтевима стручног штаба.

Довели смо двојицу нових играча, при чему један представља перспективу за будућност, док је други већ формиран играч са интернационалним искуством. Момчило Рашо је неко од кога очекујемо да нам донесе инстант квалитет, пошто је то играч који је три сезоне наступао у АЕЛ Лимасолу, једном од водећих клубова у веома озбиљном кипарском шампионату. Његовим доласком добијамо опцију више на позицији штопера и играча који ће својом мирноћом и искуством допринети већој сигурности задње линије. Када је реч о Милошу Брновићу, то је један изузетно динамичан играч великог радијуса кретања, који ће нам донети додатни квалитет у везном реду, посебно сада када смо се услед проблема са повредама суочили са дефицитом играча на тој позицији. Све у свему, задовољни смо довођењем ова два играча и искрено се надамо да ће они успети да подигну квалитет наше екипе на један виши ниво – сматра Перовић.

На утакмици у Лучанима дрес Радничког 1923 носили су Стојан Лековић, Немања Драгутиновић и Вељко Трифуновић, играчи који су свој потпис на уговор са крагујевачким клубом ставили непосредно уочи суперлигашке премијере. Сва тројица су на свом дебију у дресу крагујевачког клуба оставила добар утисак и оправдала поверење спортског сектора.

– Уверен сам да је утакмица у Лучанима представљала само наговештај огромног потенцијала ових момака на које озбиљно рачунамо у текућој сезони. Они су свесни да имају пуну подршку свих у клубу и ја не сумњам да ће сва тројица како првенство буде одмицало расти из утакмице у утакмицу, а са њима и читава наша екипа – осврнуо се Перовић на учинак тројице новајлија.

Раднички 1923 је у досадашњем делу прелазног рока довео укупно девет нових играча, а с обзиром да се летња фудбалска пијаца затвара тек 17. септембра, за очекивати је да Крагујевчани у наредном периоду допуне постојећи играчки кадар са још неколицином новајлија.

РФК1923 ТВ

P