Талентовани Ристовић отворио зимску пијацу на “Чика Дачи”

Млади фудбалер Земуна и омладински репрезентативац Србије Никола Ристовић прво је појачање нашег клуба у зимском прелазном року.

Ристовић има само двадесет година и слови за једног од најталентованијих фудбалера свог узраста у Србији.

Прошао је све селекције клуба из Горње вароши, а за први тим Земуна дебитовао је још као седамнаестогодишњак, када су Земунци још увек наступали у Супер лиги Србије. Од тог тренутка, Ристовић је у дресу Земуна сакупио укупно 49 наступа и постигао 7 голова.

Добрим играма у тиму из Горње вароши, Ристовић је врло брзо скренуо пажњу бројних домаћих клубова, па се тако јесенас за његово здравље распитивао и београдски Партизан. Неодлучност конкуренције искористили су Крагујевчани, који су овог младог и перспективног фудбалера успели да приволе у своје редове.

– Мислим да смо доласком Ристовића направили један велики посао. У питању је један од најталентованијих играча у Србији за кога су били заинтересовани многи суперлигашки клубови. Изузетно нам је драго што је Никола препознао нашу визију за будућност и одлучио да постане део овог клуба. Нећу бити нескроман уколико кажем да је ово један од највећих трансфера Радничког у задњих неколико година, пошто не памтим када је овај клуб последњи пут успео да уграби једног тако талентованог играча и будућег младог репрезентативца испред финансијски много моћнијих клубова. Ми овим трансфером започињемо тренд који смо најавили, а то је да ће Раднички 1923 убудуће пословати модерно и давати шансу младим играчима, који ће овде имати прилику да стичу афирмацију и развијају се у правом смеру – поручио је на представљању првог појачања у зимском прелазном року спортски директор Крагујевчана Славко Перовић.

Као технички изузетно поткован играч, који се подједнако добро сналази на више различитих позиција у средини терена, Ристовић ће се без сваке сумње брзо уклопити у систем игре који преферира тренер Крагујевчана Александар Линта.

– Долазим у Раднички 1923 са жељом да појачам екипу у походу на Супер лигу и при том додатно напредујем у друштву тако искусних играча, као што су Мирић, Томић, Видовић, Ковачевић… Обећавам да ћу пружити свој максимум у свакој утакмици и дати пун допринос остварењу клупских циљева у овој такмичарској сезони – изјавио је новајлија у тиму са “Чика Даче”.

Ангажовањем Ристовића Раднички 1923 је на дуже стазе добио једног изузетно квалитетног фудбалера, који још увек није развио свој играчки потенцијал до краја.

Кликни овде да погледаш профил играча.

РФК1923 ТВ

P