Сећање на Горана

Пре 20 година над нашом домовином извршена је агресија од стране НАТО пакта. У даноноћним нападима непријатељских авиона наша држава претрпела је ненадокнадиве губитке. Бранећи отаџбину од агресије свој живот је дао и наш голман ГОРАН МИЛОВАНОВИЋ.

Рођен је 3. Октобра 1977. године у Белошевцу. Био је вредан и поштен младић, омиљен у друштву и јако цењен међу својим пријатељима и саиграчима. Одмерен и дружељубив био је понос своје породице и целог свог краја. Спортског духа и пун младалачке енергије наступао је за наш клуб и био део генерације која је клуб вратила у Прву лигу Југославије 1998. године. Иако ниског раста био је див међу стативама, неуморан, амбициозан и дисциплинован. За време служења војног рока потписао је професионални уговор са ФК Раднички 1923.

Тешко је рањен 19.04.1999. године приликом обављања стражарске дружности на објекту Белаћевац надомак Приштине. Од последица рањавања преминуо је на ВМА 13.05.1999. године. У свом родном граду сахрањен је 15.05.1999. године. Одликован је постхумно за заслуге у области одбране и безбедности првог степена.

ФК Раднички 1923 ће на данашњој утакмици одати пошту овом јунаку када ће дрес са његовим презименом симболично његовој породици уручити голман Лазар Раичевић.

ВЕЧНА ТИ СЛАВА И ХВАЛА!

P