САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ (И НИШТА ВИШЕ !) КАО РЕАКЦИЈА НА НАНЕТУ НЕПРАВДУ

ФК Раднички 1923 за четири године обележава 100 година постојања.
Читав један век, генерације за генерацијама играча, тренера, репрезентативаца, навијача, родитеља, заљубљеника у фудбал, труде се да науче децу, будуће фудбалере, да ништа на свету не може да се постигне без труда, мукоптрпног рада и одрицања. Да се само личним поштењем и чињењем доброг ствара нада да ће добро да се врати.

Зло које се нашем клубу чинило на утакмицама против Бачке и Жаркова тера нас да се замислимо и преиспитамо – или смо ми некоме велику штету нанели или је све чему децу учимо лажно.

Оно што је сигурно, јесте да живимо у неправедном свету и то нам се ставља до знања на гостовањима код свих полуклубова чије газде су слика онога чему децу учимо да не треба да буду. Јежимо се од помисли да будемо као ви, да нам деца буду као ви.

Позивамо све који се осећају као и ми да се боре, из ината да не одустанемо од поштеног српског фудбала. Немамо ни права на то, јер би све што се радило стотину година уназад било обесмишљено.

Докле постојимо, докле год се ори на “Чика Дачи”, докле год Крагујевац дише, до краја за сваку победу, за сваки бод.

А вас, убице снова, позивамо да дођете на “Чика Дачу”, да видите како се поштено игра и навија, да видите колико леп фудбал може да буде.

P