Раднички 1923 обележио крсну славу Светог Јована Крститеља

Фудбалски клуб Раднички 1923 је и овог 20. јануара обележио клупску славу, свог заштитника Светог Јована Крститеља. У присуству бројних гостију, играча, тренера и пријатеља клуба, сумирани су остварени резултати у претходној години и најављена нова достигнућа у будућем периоду.

У складу са православним обичајима, након заједничке молитве пресечен је славски колач и освећено жито. Том приликом су локални пароси Марко Вуксановић и Александар Сенић подсетили присутне званице да је Свети Јован Крститељ највећи човек кога је жена родила и неко ко је свој живот жртвовао у борби за истину и правду.

Овогодишњи домаћин славе био је Александар Ивановић, дугогодишњи члан Скупштине клуба, који је поздравио све присутне госте. Он се захвалио бившем директору клуба Александру Симовићу на указаном домаћинству, а његовом наследнику Николи Фржовићу пожелео пуно успеха у даљем раду.

Добродошлицу гостима упутио је и новоименовани директор Радничког 1923 Никола Фржовић, који је у кратком обраћању пожелео играчима и стручном штабу пуно успеха у овој години.

За новог колачара именован је Дејан Јоксимовић, директор омладинске школе клуба са “Чика Даче”.

– Велика ми је част и задовољство што ћу бити у могућности да наставим дугогодишњу традицију. У наредном периоду потрудићемо се да остваримо што је могуће боље резултате у свим такмичарским селекцијама – поручио је Јоксимовић.

Раднички 1923 је претходних година уживао значајну подршку локалне самоуправе, која према речима Николе Урошевића, помоћника градоначелника за унапређење и развој спорта, неће изостати ни у наредном периоду.

– Град и даље наставља да подржава ФК Раднички 1923, као и свих претходних година. План је да у овој години, у сарадњи са државом, извршимо радове на побољшању инфраструктуре. Када су у питању такмичарски циљеви, план је да Раднички избори пласман у плеј-оф и након тога уђе у борбу за бараж – каже Урошевић.

Подсетимо, фудбалери Радничког 1923 су јесењи део сезоне у Првој лиги Србије окончали на једанаестој позицији. Жеља свих у клубу је да се тај пласман у пролећном делу сезоне додатно поправи и да се Раднички на крају лигашког дела сезоне нађе међу осам најбоље пласираних клубова, који ће наставити такмичење у плеј-офу.

YouTube player
P