Преокрет у режији Ристића

Овог викенда стартовала је и пролећна полусезона у Пионирској лиги Шумадијско-Рашког округа. Наша екипа, под вођством тренера Саше Николића, савладала је на помоћном терену стадиона „Чича Дача“ вршњаке из рашког Банета 1931 са 3:2 (1:2).

Теже него што се то очекивало, наша пионирска селекција дошла је до три бода у сусрету са једном од најслабијих екипа у лиги. И поред тога што су гости у два наврата имали резултатску предност, ученици Саше Николића показали су да поседују победнички карактер, па су на крају успели да дођу до преокрета и првог пролећног тријумфа.

Екипа из Рашке је до вођства дошла у 13. минуту поготком Колашинца. Три минута касније Танасијевићје изједначио резултат, али је у 22. минуту Чоловић поново довео гостујући тим у вођство од 2:1, што је био и коначан резултат првог дела сусрета.

У наставку утакмице домаћи тим стигао је до преокрета захваљујући двоструком стрелцу Андрији Ристићу, који је головима у 43. и 74. минуту обезбедио победу својој екипи.

РАДНИЧКИ 1923 – БАНЕ 1931 3:2 (1:2)

Помоћни терен стадиона „Чика Дача“
Судија:
 Ђорђе Стевановић (Крагујевац)
Помоћници: Иван Петровић, Драган Куљанин (такође из Крагујевца)
Стрелци: Танасијевић у 13. и Ристић у 43. и 74. за Раднички 1923, а Колашинац у 10. и Чоловић у 22. за Бане
Жути картони: Половина (Раднички 1923), Никодиновић (Бане 1931)

РАДНИЧКИ 1923: Младеновић (Лешњак), Половина (Миливојевић), Стојановић (Лукић), Перовић, Катанић, Танасијевић, Николић (Бузејић), Пантовић (Ћирковић), Ристић, Л. Петровић (Младићевић), А. Петровић.

БАНЕ 1931: Читлучанин, Никодиновић, Мујезиновић, Марковић, Питић, Милошевић, Ристовић (Главчић), Чоловић, Пепић (Петровић), Ћировић (Караџић), Колашинац (Станчић).

Био је ово девети тријумф наших пионира, који се са 28 освојених бодова налазе у горњем делу табеле Пионирске лиге Шумадијско-Рашког округа.

У следећем колу пионире Радничког 1923 очекује гостовање екипи Космета из Лепосавића.

P