Повратак фудбалског виртуоза: Немања Томић поново на “Чика Дачи”

Последње сате прелазног рока спортски сектор Радничког 1923, на челу са Славком Перовићем, искористио је да утаначи договор са још једним вредним појачањем. После шестомесечне епизоде у лучанској Младости, некадашњи капитен “црвених” Немања Томић одлучио је да се врати у свој матични клуб и помогне му у наставку суперлигашке трке.

За две и по сезоне колико је носио дрес крагујевачког суперлигаша пре селидбе у Лучане, Томић је уписао преко 60 наступа за “црвене” и постигао 10 голова. Био је један од предводника крагујевачког тима на путу ка највишем рангу такмичења у сезони 2020/21, а у посебном сећању навијачима остале су две његове асистенције у победи над панчевачким Железничаром у првој утакмици баража за опстанак у суперлигашком друштву претпрошле сезоне.

Томић је, иначе, за први тим Радничког заиграо са само шеснаест година, што га чини најмлађим дебитантом у историји крагујевачког клуба. Са навршених осамнаест година прешао је у београдски Партизан са којим је освојио пет титула и два национална купа, да би по одласку из Хумске наступао за турски Генчлербирлиги, Гиресунспору и грчку Трикалу. У српски фудбал се вратио 2018. године, када је обукао дрес тадашњег суперлигаша Земуна. Потом је наступао за Раднички из Ниша и Радник из Сурдулице, одакле је и стигао поново на “Чика Дачу”.

P