Пораз у првој припремној утакмици на Златибору

Фудбалери Радничког претрпели су пораз од новог члана Супер лиге Србије, Јавор Матиса из Ивањице, у првој контролној утакмици на Златибору. Ивањичани су славили са 3:0 (1:0), наневши тако нашем тиму први пораз у овом припремном периоду.

У првој провери на Златибору, а укупно трећој од старта летњих припрема, ученици Дејана Николића наишли су на изузетно спремног и квалитетног ривала, коме је ова утакмица представљала генералну пробу пред старт сезоне у Супер лиги Србије.

Јавор је до почетне предности дошао већ у првом минуту, када је Петковић спретном реакцијом у петерцу затресао мрежу нашег тима. Имали су Ивањичани у наставку првог дела сусрета још пар изгледних прилика да учине вођство и убедљивијим, али нису били прецизни.

На другој страни, најбољу шансу за Крагујевчане пропустио је Александар Варјачић, који је покушао да лоб ударцем савлада чувара мреже Јавора Јеврића.

Нови суперлигаш предност је успео да дуплира у 65. минуту преко Колаковића, да би коначан резултат сусрета поставио Кувељић два минута пре краја утакмице, прецизним ударцем са ивице казненог простора.

Тренер Николић на овој утакмици испробао је малтене све играче које су кренули пут Златибора, изузев омладинаца Симовића и Цветковића.

РАДНИЧКИ 1923 – ЈАВОР МАТИС 0:3 (0:1)

ЗЛАТИБОР
Стадион:
“Швајцарија”
Гледалаца: 50
Судија: Курлагић (Ужице)
Стрелци: Петковић у 1, Колаковић у 65. и Кувељић у 88. минуту

РАДНИЧКИ 1923: Раичевић, Здравковић, А. Поповић, Филиповић, Петровић, Грбовић, Ковачевић, Варјачић, В. Поповић, Илић, Максимовић. Играли су још: Савић, Рађен, Миликић, Миленковић, Алексијевић, Видовић, Жерађанин, Ћирковић.

ЈАВОР МАТИС: Јеврић, Ђерић, Колаковић, Амановић, Јевремовић, Кувељић, Пишчевић, Петковић, Долмагић, Севић. Играли су још: Лазовић, Јовановић, Цуцкић, Марковић, Цветковић, Маричић, Павишић.

Наредну проверу на Златибору изабраници Дејана Николића имаће у среду, 17. јула, против Металца из Горњег Милановца.

P