Појачање из комшилука: Доскорашњи првотимац Металца Вукашин Булатовић нова аквизиција Крагујевчана

Ради се о момку врло интересантне биографије. Његови родитељи су се још у раним двадесетим преселили из Београда у Чикаго, где је Вукашин и рођен. Прва фудбалска искуства талентовани дефанзивац стицао је у америчкој колеџ лиги, где је наступао за Чикаго Фајер, Спортинг Канзас Сити, Форт Вејн Индијану, Валпараитс Крусејдерсе и Филаделфију Јунион, док је први професионални ангажман имао у Њујорк Ситију.

С обзиром да је одувек имао велику жељу да се опроба у Европи, почетком прошле године је на наговор оца одлучио да дође на пробу у Металац, где је већ на прву лопту покупио симпатије стручног штаба, којим је у том тренутку командовао искусни Владица Петровић. Добрим играма врло брзо се изборио за место стартера, па је тако у прошлој сезони пропустио само три утакмице у Моцарт Бет Првој лиги Србије.

Није тајна да је млади дефанзивац дужи период био на скенеру спортског директора “црвених” Славка Перовића, који је тек из другог покушаја успео да га доведе на “Чика Дачу”.

– Спортски директор Славко Перовић ме је пратио док сам играо у Металцу. Знам да је хтео још зимус да ме доведе у Раднички, али сам тада још увек био под уговором и клуб није хтео да ме пусти. Након што ми је на крају сезоне истекао уговор, одлучио сам да пређем у Раднички – открива нова узданица “црвених”.

Иако по вокацији леви бек, Булатовић је током играња у Металцу показао да се доста добро сналази и на месту централног дефанзивца, па се може констатовати да су Крагујевчани, фигуративно речено, “убили две муве једним ударцем”, односно да су добили једног универзалног фудбалера који је кадар да покрије више позиција у одбрани.

– Даћу све од себе да оправдам указано поверење спортског сектора и да ако треба погинем на терену за клуб и навијаче – у заносу поручује перспективни дефанзивац, који се, попут Луке Лијескића, такође обавезао на трогодишњу верност крагујевачком клубу.

P