Петар Веселиновић по други пут на челу Радничког 1923

Декан Економског факултета у Крагујевцу, проф. др Петар Веселиновић, изабран је за новог генералног директора Фудбалског клуба Раднички 1923. Веселиновић се тако након седам година враћа на чело клуба са “Чика Даче”, овога пута у потпуно другачијој атмосфери него што је то био случај током његовог претходног мандата.

Проф. др Петар Веселиновић рођен је 1969. године у Ћуприји. Основне студије завршио је на Економском факултету у Крагујевцу, где је и докторирао 2002. године.

У својој богатој академској каријери на Економском факултету Универзитета у Крагујевцу, Веселиновић је обављао функцију продекана за наставна и студентска питања, продекана за научно-истраживачки рад, директора Центра за економска истраживања, а од септембра 2016. године налази се на функцији декана. Од децембра 2015. до септембра 2016. године обављао је функцију Проректора за наставна и студентска питања Универзитета у Крагујевцу.

Проф. др Петар Веселиновић је у јулу 2015. године изабран за председника Фудбалског клуба Раднички 1923, у тренуцима када је клуб са “Чика Даче” пролазио кроз изузетно тежак и турбулентан период. Након само три месеца Веселиновић је поднео оставку на ову функцију, а на месту првог човека клуба наследио га је Немања Димитријевић.

Као човек великог угледа, дубоко цењен у академској заједници и поштован међу својим суграђанима, проф. др Петар Веселиновић је неко ко је без сваке сумње прави избор за обављање ове прилично одговорне и захтевне функције.

P